Index Vakbarát Hírportál

Pénteken csaphatnak össze a listavezetők

2009. június 3., szerda 14:17

Végül is a belengetett szerdai időpont helyett pénteken vitázhatnak egymással a pártok listavezetői. A jelek szerint mindenki részt vesz majd a beszélgetésen, bár a hivatalos verzió úgy szól: még zajlanak az egyeztetések.

Nem megy a szerdai, Bokros Lajos által kezdeményezett vitára a szocialisták EP-listáját vezető Göncz Kinga. Pontosabban nem a szerdai vitára megy, ugyanis az Index információi szerint több párt, köztük a szocialisták is jelezték, nem jó a szerdai időpont. Így a listavezetői disputa valószínűleg péntek délután zajlik majd le.

Bokros Lajos szerda délután várta volna a többi hét párt listavezetőjét egy rendezvényközpontban, pedig a tudomására hozták, hogy célszerűbb lenne egy másik időpontot választani. Az Index információi szerint sikerült is megegyezni, hogy akkor későbbre halasztják a beszélgetést, majd megjelent az egyik napilapban a szerdai időpont.

A péntekről még jelenleg egyeztetnek, de az Index úgy tudja: Göncz valószínűleg ott lesz. Illetve az Index információi szerint az SZDSZ listavezetője Szent-Iványi István is elmegy. A Fidesz szóvivője Szijjártó Péter azt mondta, hogy pártja (és Schmitt Pál) listavezető nem zárkózik el a részvételtől, annak pontos mikéntjéről még tárgyalnak.

Hogy a pártok a pénteki időpontot favorizálják, az valószínűleg nem véletlen, ugyanis péntek éjféltől már beáll a kampánycsend, így a listavezetők mondandóját már nem boncolgathatja másnap a média.

Rovatok