Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek egy marcali orvos ellen

2009. szeptember 2., szerda 10:14

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel vádolja az ügyészség a marcali kórház egyik orvosát, aki a vád szerint nem kellő körültekintéssel járt el egy súlyosan sérült férfi ellátásánál, aki meghalt.

A német férfi szőkedencsi házának tetejét javította, amikor hat-hét méter magasból lezuhant. Bordatörést és súlyos belső sérüléseket szenvedett. A marcali kórház sürgősségi befogadóhelyére szállították, majd elvégezték a szükséges vizsgálatokat, írja a Somogy Online.

A férfi állapota egyre romlott, hamarosan az intenzív osztályra került. Nem sokkal később a légzése leállt. Azonnal a műtőbe vitték, az ügyeletes orvos – aki ebben az időszakban az osztály vezetője volt – eltávolította a lépét, ezzel megszűnt a belső vérzés. Azonban a vád szerint a sebész nem vette észre, hogy a vese is megsérült. Újra meg kellett műteni, de komplikációk léptek fel, és a férfi meghalt.

Az orvos a tárgyaláson azt mondta: nem követett el mulasztást, nem érzi bűnösnek magát. Ma is úgy látja, döntései helyesek voltak, olvasható a somogyi hírportálon.

Rovatok