Index Vakbarát Hírportál

Oszkó Péter szabálytalanul építkezett

2009. szeptember 23., szerda 08:59

A bontást sem lehet kizárni, de valószínűleg csak bírságra számíthat Oszkó Péter pénzügyminiszter, amiért az eredeti tervekhez képest nagyobb pincét épített budai villája alá. A pénzügyminiszter szerint a statikus veszélyesnek tartotta volna, ha a ház a meglévő építési engedély szerint épül fel.

Vizsgálatot indított Oszkó Péter budai villája ellen a II. kerületi építési hatóság, amiért a pénzügyminiszter az eredeti tervekhez képest nagyobb pincerészt épített, írja a Blikk. Abban is eltértek az eredeti tervektől, hogy nem lesz vízesés a 300 milliós ház homlokzatán.

A kész tervekhez képest az építkezés közben kiderült, hogy statikailag nem megfelelő, ha a ház egyik fele alatt pince, a másik alatt viszont visszatöltött föld van, mondta Oszkó a Blikknek. Az önkormányzatnál Oszkó szerint visszavonták volna az engedélyt, ha változtatnak a terveken, ő pedig el akarta kerülni az ezzel járó anyagi kárt, inkább vállalta a bírságot.

Egyelőre nem tudni, hogy milyen büntetésre számíthat a pénzügyminiszter. A Blikk szerint bírság mellett fennmaradási engedélyt kaphat a ház, de akár az eredeti állapot visszaállítását is kezdeményezhetik.

Oszkó Péter 2007. május 22-én, még miniszteri kinevezése előtt vette az ingatlant.

Rovatok