Index Vakbarát Hírportál

67 millió forintos végkielégítés egy MÁV-vezetőnek

2009. október 1., csütörtök 12:36 | aznap frissítve

Semmilyen formában nem foglalkoztatta viszont a MÁV Kugler Flórián volt vezérigazgató-helyettest, így kommentálta a társaság azt a 13,5 millió forintért kötött tanácsadói szerződést, amit a Kugler vezette céggel kötött. Kugler 67 milliós végkielégítéssel távozott a MÁV-tól - közölte a TV2 híradója.

Több mint 67 millió forint végkielégítést kapott Kugler Flórián, aki 2002 és 2006 között volt a MÁV humánpolitikai vezérigazgató-helyettese, tudta meg a TV2. 15,75 millió forintot arra az időszakra kapott, amikor már felmentették, normál végkielégítésként pedig 51,73 vihetett haza.

A MÁV még korábban nyilvánosságra hozott megbízási szerződései között szerepel egy 13,5 millió forintos tétel, amit egy bizonyos Morus-2000 Kft. kapott – tanácsadásért. A cégbírósági iratok tanúsága szerint a vállakozás ügyvezető igazgatója Kugler Flórián.

Az egykori humánpolitikai igazgató nem volt hajlandó nyilatkozni a TV2-nek. A MÁV-nak is csak egy szűkszavú nyilatkozatra futotta, miszerint a vasúttársaság semmilyen módon nem foglalkoztatta vissza Kugler Flóriánt. Arról halgatott a MÁV, hogy a Morus-2000 Kft.-vel miért szerződött.

Rovatok