Index Vakbarát Hírportál

Kovács László "nagyon komolyan fontolóra venné" a miniszterelnök-jelöltséget

2009. október 15., csütörtök 18:56

Ha nem maradhat EU-biztos, szívesen lenne akár miniszterelnök-jelölt is, de mindenképpen azon dolgozna, hogy az MSZP a jósoltnál jobb eredményt érjen el a következő választásokon, jelentette ki Kovács László. Elbüszkélkedett azzal is, hogy milyen jó munkát végzett Brüsszelben.

"Nagyon komolyan fontolóra venném" - válaszolta a Világgazdaság Online-nak adott interjújában Kovács László EU-biztos arra a kérdésre, hogy elvállalná-e az MSZP miniszterelnök-jelöltségét. Arról is beszélt, hogy ha Bajnai Gordon nem őt jelöli EU-biztosnak, akkor visszatér Magyarországra és szívesen vállal szerepet az MSZP-ben.

Mint mondta, mindenképpen olyan szerepre vállalkozna, amellyel nagy befolyást gyakorolhat az MSZP választási eredményeire. Arra is képesnek tartja magát, hogy a közvélemény-kutatásokban jósoltnál jobb eredményhez segítse pártját.

Elbüszkélkedett azzal is, hogy az Európai Parlament szigoráról híres pénzügyi és gazdasági bizottságának tagjai pártállásuktól függetlenül elismeréssel nyilatkoztak beszámolójáról és az elmúlt öt évben végzett munkájáról a múlt keddi meghallgatásán.

Rovatok