Index Vakbarát Hírportál

Fokozatosan kapcsolják ki a fűtést a nagyatádi kórházban

2009. október 19., hétfő 15:46

A nagyatádi kórház néhány mellléképületében korlátozták a fűtést, mert 172 milliós tartozást halmozott fel. A betegellátást egyelőre nem érinti a döntés.

172 millió forintos tartozás miatt már egy hete nincs teljes időben fűtés a nagyatádi kórház egyes épületeiben. A szolgáltató Dalkia Energia Zrt. elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben ott is bevezetnek ilyen intézkedést, ahol betegellátás van.

Asztalos Andrea, a Dalkia Energia Zrt kommunikációs igazgatója közölte: ha érdemi hajlandóság mutatkozik a tartozás kiegyenlítésére, akkor újra folyamatosan lesz szolgáltatás a kórházban. A Dalkia szerint a betegellátást egyelőre nem érinti az intézkedés. Egyébként a törvény szerint is korlátozhatják a szolgáltatást, de meg nem szüntethetik.

2008-ban a NagyatádMed Kft., a Medical Investments Zrt. leányvállalataként átvette a kórház üzemeltetését, szerződéses kötelezettségeivel együtt. A NagyatádMed Kft. 2008 szeptembere óta nem fizet. A Dalkia október 12-e óta, fokozatosan vezette be a kórházban a korlátozásokat, erről a kórház üzemeltetőjének, az önkormányzatnak és az ÁNTSZ-nek is tájékoztatást küldött.

Rovatok