Index Vakbarát Hírportál

Januárban jön a seriff Polgáron

2009. október 29., csütörtök 19:46

A képviselő-testület csütörtöki döntése szerint január 1-től áll munkába a seriff Polgáron. A helyi közbiztonsági háló tetején álló seriff felügyeli majd a halgazdaságot, vadásztársaságot és a Hortobágyi Nemzeti Park is.

A bűnmegelőzés és a lakosság bevonása a rendvédelembe lesz a feladata a jövő év elején munkába álló "polgári seriffnek", jelentette be Tóth József (MSZP), Polgár polgármestere. A csütörtöki képviselő-testületi ülésen egyhangúan támogatták a tisztség létrehozását.

A seriff intézményével nemcsak a bűnmegelőzési munkát akarják javítani, hanem egy teljesen új lakossági szemléletmód kialakítását is célozzák, amely az önszerveződésen alapul.

A január 1-én munkába álló seriff feladata lesz a közbiztonsági háló megszervezése és működtetése, a lokális biztonsági problémák felmérése és a település közbiztonságáért felelős szervek munkájának összehangolása és segítése.

A seriff által felügyelt közbiztonsági háló részét képezik a hagyományos rendvédelmi szervek - rendőrség, polgárőrség - mellett a helyi halgazdaság, a vadásztársaság és a Hortobágyi Nemzeti Park is. Az említett szervezetek mindegyike részt vett a csütörtöki képviselő-testületi ülésen. A seriffet november 26-i ülésük után nevezik majd meg.

Rovatok