Index Vakbarát Hírportál

Tömegesen tartoznak az APEH-nak az ügyvédek

2009. november 4., szerda 08:42

"Az embertelen parkolási szabályok" miatt szerepelhet 334 ügyvédi iroda az APEH adóslistáján az ügyvédi kamara elnöke szerint. Bánáti szerint az ügyvédek nem tudnak a tárgyalásról kirohanni, hogy aprót dobáljanak a gépbe. Nem is kéne nekik, fizethetnének akár mobillal is.

Az adóhivatal honlapján 334 ügyvédi iroda szerepel azoknak a listáján, akik ellen behajtást rendeltek el valamilyen tartozás miatt, írja a Hírszerző. Több sztárügyvéd is szerepel, például a fényevőt védő Kamarás Péter, vagy a romagyilkosságok egyik gyanúsítottjának ügyvédje, Ruzsbaczky Nóra.

Az adóslistán szerepel Mester Csaba ügyvédi irodája is, ő Tarry Black képviselője volt abban a perben, amit a transzvesztita művész Nacsa Olivér humorista ellen indított, mert Nacsa leköcsögözte, írja a Hírszerző. Ő védi Marian Cozma egyik feltételezett gyilkosát, N. Győzőt is.

A listán a Bárándy család egyik tagjának, Zsuzsannának az ügyvédi irodája is szerepel.

A Hírszerző megkereste az ügyben a Magyar Ügyvédi Kamara elnökét, Bánáti Jánost. Bánáti szerint a 334 ügyvédi iroda nagy része valószínűleg parkolási díjjal tartozik, mert adóhátraléka tavaly csak tíz ügyvédi irodának volt.

Bánáti ezért levelet is ír az APEH elnökének, mert szerinte abszurd, hogy "az embertelen parkolási szabályok" miatt adóslistára kerülhetnek ügyvédi irodák.

"Magyarországon egyszerre csak két-három órára lehet jegyet váltani, márpedig egy ügyvéd nem tud kiszaladni tárgyalás közben, hogy bedobjon a parkolóórába" - nyilatkozta a Hírszerzőnek. A parkolási időlimit amúgy nem magyar sajátosság, Nyugat-Európa több országában is két-három órában korlátozzák az egy helyben parkolást. Ráadásul Magyarországon idén már lehetőség van mobiltelefonos díjfizetésre is, így egyáltalán nem kell kirohanni tárgyalás közben, hogy pénzt dobáljanak az automatába.

Rovatok