Index Vakbarát Hírportál

Iskolásokkal takaríttatott az MSZP a VIII. kerületben

2009. november 18., szerda 11:46 | aznap frissítve

Politikai pedofíliával vádolta meg a polgármester-választási kampány finisében az MSZP-s jelöltet az SZDSZ. A 8ker blog szerint a hétvégén kirendelt iskolás csoportokkal takaríttatták az egyik játszóteret, amikor a Komássy Ákost támogató környezetvédelmi miniszter a kerületbe ellátogatott. Komássy azt álltja, nem tudott a gimnazisták kirendeléséről, önkéntesekkel tisztították a környéket.

Iskolások söpörték össze a lehullott leveleket szombaton a VIII. kerület Losonczi téren. A játszótér-takarítást két MSZP-s aktivista irányította, a gyerekek pedig szocialista szóró ajándékokat kaptak szabadnapos tevékenységükért.

A 8ker blog egy pedagógus levelét közölve azt állította, hogy a takarító akcióhoz még egy VII. kerületi gimnáziumból is odarendeltek csoportot, hogy a kampányakcióba bekapcsolódó Szabó Imre környezetvédelmi miniszter jól mutasson a kamerák előtt. A levél szerint a kirendelt tanulók és a tanárok csak a helyszínen tudták meg, hogy az időközi polgármester-választás előkészületeiben használták fel őket. A Komássy Ákos hozzátartozójaként bemutatkozó szervező ugyanis MSZP-s kampánypólóba öltöztette a gimnazistákat is.

komassy plakat

Gyermek-kényszermunka, politikai pedofília, hatalommal való visszaélés, szervezett hazugság, a kerületi SZDSZ rivális ezekkel a kifejezésekkel kommentálta Komássy akcióját.

Komássy az Indexnek azt mondta nem tudott arról, hogy kirendelt fiatalok vettek volna részt a kampányában. Szerinte ez az ügy csak egy újabb elem az SZDSZ-Fidesz egységfront negatív kampányában. A Józsefvárosban induló szocialista elmondta, hogy programjában a környezettudatosságra akarta ráébreszteni a kerületieket, és tizenegy másik játszótér takarítását meg is oldották önkéntesek, szimpatizánsok segítségével.

A VIII. kerületi kampány előző fejezetében az MSZP dobta fel a lemondott SZDSZ-es polgármester, Csécsey Béla tanácsadói szerződését. A szocialisták szerint a szabad demokraták a Fidesz segítségével juttatták havi 750 ezer forintos szerződéshez a távozó kerületi vezetőt.

Rovatok