Index Vakbarát Hírportál

Manipulálhatta az NBH az UD-botrány bizonyítékát

2009. november 24., kedd 08:23

Az ügyészségi szakértők szerint egyértelműen nemzetbiztonsági forrásból származik, és manipulált az a hangfelvétel, amivel Dávid Ibolya kirobbantotta a megfigyelési botrányt, írja a Magyar Nemzet. A lap szerint az NBH-tól származó másik bizonyíték pedig nem tartalmaz utalást Dávid Ibolyára vonatkozó megbízásra.

Egyértelműen nemzetbiztonsági forrásból származik, egyben manipulált az a hagfelvétel, amellyel Dávid Ibolya kirobbantotta a megfigyelési botrányt, írja a Magyar Nemzet meg nem nevezett ügyészségi forrásokra hivatkozva. A lap állítása szerint a Központi Nyomozóügyészség szakértője egyértelműen megállapította, hogy a bemutatott hangfelvételt manipulálták, így az nem tekinthető bizonyító erejűnek.

A Dávid Ibolya által bemutatott hangfelvételen az UD Zrt. egyik vezetője, Tóth János tárgyal Csányi Sándorral, az OTP elnökével arról, hogy "terhelőket gyűjtsenek" Dávid Ibolyáról.

A megfigyelési ügyben vizsgálódó ügyészség egy másik felvételt is kapott az NBH-tól, amely a titkosszolgálat feljeletése szerint Tombor András - Dávid Ibolya riválisának, Almássy Kornélnak a tanácsadója - megbízást ad Horváth Józsefnek - az UD Zrt. másik vezetőjének - Dávid Ibolya megfigyelésére. A Nemzet forrásai szerint a hangfelvétel valójában semmi ilyet nem tartalmaz.

Emiatt Horváth és Tombor hivatali visszaélés gyanújával ismeretlentettes ellen feljelentést is tett, amit az ügyészség befogadott.

Dávid Ibolya kedd reggel a Független Hírügynökségnek azt mondta, nem tudott róla, hogy a birtokába jutott hangfelvétel manipulált lehet. Mint mondta, azért fordult az ügyészséghez, hogy hogy kiderüljön, milyen felvételről van szó, és titoksértés útján jutott-e hozzá. Ő maga nem tudja, hogy kitől származhat a felvétel.

Rovatok