Index Vakbarát Hírportál

A Political Capital a Jobbikról is gyűjtött információkat

2009. november 30., hétfő 06:19 | aznap frissítve

A Jobbikra és a Magyar Gárdára is „rádolgozott” a Political Capital. Az MDF-nek is tanácsokat adó cég a titkosszolgálattal kötött szerződés alapján gyűjtött információkat, és készített ezek alapján elemzéseket a magyarországi szélsőségekről, írja a Magyar Nemzet.

Gyulai Attila, a Political Capital ügyvezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta, ezen ténykedés közepette „természetesen szóba került a Jobbik és a Magyar Gárda is”.

A lap értesülései szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) a Jobbikkal, a Magyar Gárdával, illetve e szervezetek vezetőivel, így Vona Gábor pártelnök-gárdaalapító mozgásával kapcsolatban számított adatokra, amelyeket meg is kapott az elemzőcégtől.

A Political Capital szerint semmi olyat nem közöltek az NBH-val, amit korábbi elemzéseikben már ne hoztak volna nyilvánosságra.

A Magyar Nemzet szerint a cég vezetői azt tervezik, a héten a sajtó munkatársainak is megmutatják a titkosszolgálatnak készült jelentéseiket. Ehhez kell azonban az NBH jóváhagyása is, ahol viszont nem néznék jó szemmel, ha a konkrét politikai szereplőkre vonatkozó anyagokat is kiteregetnék.

A Political Capital közleményben reagált a cikkre. Azt írták, két héttel ezelőtt lejárató kampány indult a Political Capital korábbi vezetője, Somogyi Zoltán ellen. A cikk állításaival szemben soha nem "dolgoztak rá" Vona Gáborra és a Jobbik vezetőire. "Ilyen irányú megrendelést sem a Nemzetbiztonsági Hivataltól, sem másoktól nem fogadott volna el." - olvasható a közleményben.

Rovatok