Index Vakbarát Hírportál

Nem sikerült az MDF-nek a favágás

2009. december 2., szerda 18:30 | aznap frissítve

Mégse sikerült az MDF vezetésének akciója, amivel megpróbálták az Almássy Kornél befolyása alatt lévő kerületi csoportokat feloszlatni. A budapesti választmány szerdán az öt szervezet újjáalakulása mellett döntött.

Az MDF országos elnöksége és a párt budapesti választmányának elnöksége szerdai ülésén megegyezett abban, hogy a főváros öt kerületi szervezete újjáalakul, tájékoztatott közleményben Dávid Ibolya pártelnök.

A döntéssel megbombázták a pártvezetés próbálkozását, amivel a XII., XV., XVI., XXII. és XXIII. kerületi csoportokat akarta megszüntetni. A feloszlatásról egyetlen telefonhívásból értesültek a szervezetek, a lépés lázongáshoz vezetett a fővárosi MDF-ben, ezután hívták szerdára a párt budapesti választmányát.

A fővárosiak alapszabály-ellenesnek tartották az oszlatási határozatot. A párt alapdokumentuma szerint a budapesti szervezetek megszüntetését csak a budapesti választmány javaslatára tárgyalhatja az országos választmány.

Az fővárosiak azt is kifogásolták, hogy az országos választmány helyett újabban három ember dönt az oszlatási ügyekben, mert a választmánnyal megszavaztatták a felelősségi kör átadását a választmányi elnökségnek.

Úgy tudjuk, az oszlatással Dávid Ibolyáék azért próbálkoztak, mert igyekeznek kihúzni Almássy Kornél, a pártelnök korábbi fővárosi riválisa lába alól a talajt. Az öt kerületről pedig azt tartották, hogy ott megmaradt az UD-ügy idején partvonalra szorult Almássy befolyása.

Rovatok