Index Vakbarát Hírportál

A Fidesznek nem dolgozik Obama tanácsadója

2009. december 4., péntek 18:52 | aznap frissítve

Csak a szakmai érdeklődés vette a rá a Fidesz számos operatív vezetőjét, hogy meghallgassa David Plouffe, az Egyesült Államok elnökének kampánytanácsadóját. A párt nem kötött megállapodást Barack Obama emberével.

A Fidesznek nem adott és a jövőben sem ad választási ötleteket adni David Plouffe. A párt operatív igazgatója szerint nincs ilyen jellegű megállapodás az amerikai kampányguruval.

David Plouffe, az amerikai elnök tanácsadója szerdán tartott előadást a sikeres elnöki kampány hátteréről és Barack Obama stábjának tevékenységéről. Plouffe-ot a Fideszhez közel álló Vitézy Tamás által vezetett Central European Business Centre hívta meg Budapestre.

A másfél órás fizetős show iránt nagy volt a fideszes érdeklődés, a Kempinski Hotelben tartott előadásra kivonult a párt szinte teljes operatív vezetése. A főleg internetes kapcsolattartási lehetőségekről értekező Plouffe-t Rogán Antal, V. kerületi polgármester vendéglátóként konferálta be. Az első sorokból figyelhette az előadást Kubatov Gábor pártigazgató, Nyitrai Zsolt operatív igazgató és a Gyürk András kampányigazgató is.

Nyitrai Zsolt az Indexnek azt mondta, hogy nem akartak szerződéses alapon segítséget kérni Plouffe-tól. A Fidesznek ugyan volt korábban amerikai szakértője, de most megpróbálják "házon belül megoldani" a választás levezénylését. Külföldi szakértők így is érkeznek a Szentkirályi utcába: az Európai Néppárt pártjai rendszeresen segítik egymást személyes tapasztalatok átadásával.

Rovatok