Index Vakbarát Hírportál

Molnár Oszkár nem lesz a Fidesz jelöltje

2009. december 7., hétfő 06:28 | aznap frissítve

A Népszabadság szerint eldőlt: a magzataiknak ártó roma anyákról és a zsidó tőkéről nyilatkozó edelényi polgármester helyett más indul a borsodi körzetben.

Felcsúton lezárultak a meghallgatások, mind a 176 egyéni képviselőjelöltre megvan Orbán Viktor és a pártvezetés javaslata - erről Szijjártó Péter nyilatkozott a Népszabadságnak.

Az ellenzéki párt szóvivője elmondta: minden készen áll arra, hogy december 14-én a Fidesz országos választmánya meghozza a végső döntést az egyéni körzetekben induló képviselőjelöltek névsoráról. A lap kérdésére, hogy Molnár Oszkár volt-e felcsúti meghallgatáson, Szijjártó Péter "nemmel" válaszolt. Az edelényi polgármester tehát nem lesz Fidesz-KDNP-jelölt jövő tavasszal a választásokon.

Molnár Oszkár megnyilatkozásait a romákról és a zsidó tőkéről Orbán Viktor korábban "rossznak, károsnak" nevezte. A helyi szervezetek kiálltak a "renitens" mellett.

A Népszabadság úgy tudja, a helyi kórházigazgató aspirálhat a jelöltségre.

Eldőlt az is, hogy Esztergomban Meggyes Tamás lesz ismét az egyéni jelölt.

Molnár Oszkár továbbra is a Fidesz jelöltjének tartja magát. A politikus az MTI-nek elmondta, véglegesen december 14-én dől el, hogy a párt indítja-e a jövő évi országgyűlési választásokon.

Rovatok