Index Vakbarát Hírportál

Molnár Oszkár életveszélyes fenyegetést kapott

2009. december 18., péntek 11:50

A gumikalapács után „Romák angyalai” szövegű papírt, MSZP-s szórólapot és éles lőszert kapott az edelényi polgármester.

Molnár Oszkár nem először kapott életveszélyes fenyegetést. A korábban a polgármesteri kabinet címére megküldött elektronikus levélben azt írták: „Polgármester Úr! Meg fogsz dögleni Te szemét fasiszta fideszes barom!”

A Budapesten feladott, a polgármesteri hivatali címére érkezett legújabb levélben éles lőszert, ”Romák angyalai” szövegű papírt és MSZP-s szórólapot küldött a magát Demokratikus Hálózat Roma-Magyar Tagozatként megjelölő feladó. A kabinetiroda közölte: a Demokratikus Hálózat nevű szervezet már korábban is próbálta zaklatni a polgármestert, amikor Budapestről Edelénybe utaztak azért, hogy gumikalapácsot adjanak át neki, amelyet aztán egy televíziós műsorban Szanyi Tibor szocialista országgyűlési képviselő kézbesített. A küldeményt az összes többihez hasonlóan egy titkárnő bontotta fel, majd értesítették a rendőrséget.

Molnár Oszkár a Fidesz országgyűlési képviselője, a párt viszont a 2010-es választáson Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8-as választókerületében nem őt, hanem Daher Pierre kórházigazgatót indítja. Molnár Oszkár ennek ismeretében közölte: függetlenként megméretteti magát.

Molnár Oszkár fideszes edelényi polgármester korábban országos visszhangot váltott ki azzal, hogy egy képviselő-testületi ülésen úgy fogalmazott: a terhes roma nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek, gyógyszert szednek be, gumikalapáccsal ütik a hasukat azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak.  A polgármester ezen a héten jelentette be: ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett a legfőbb ügyésznél az állítása szerint a magzatukat a magasabb pótlék reményében szándékosan károsító terhes nők ügyével kapcsolatban, több bűncselekmény gyanúja miatt.

Rovatok