Index Vakbarát Hírportál

A szavazások szavazása

2010. január 4., hétfő 23:51 | aznap frissítve

2009-ben rengeteg kérdésben kértük ki olvasóink véleményét, Gyurcsány utódlásától a legszexibb szingli celebeken át a saját olvasóinkig. Most még azt is megmondhatják, melyik volt a legérdekesebb, vagy melyik volt a legértelmetlenebb szavazás.

1. Szocialista miniszterelnök helyett választást

Gyurcsány lemondásakor többször is megkérdeztük olvasóinkat, ki legyen az utód. A hazai jelöltek között az előrehozott választás nyert, ami nem egy ember, hanem esemény, és ezt a lehetőséget az MSZP nem is vette komolyan. Bajnai csak negyedik lett, Bokros Lajos és Surányi György után.

Ki mentse meg Magyarországot?

  1. Az előre hozott választás
  2. Bokros Lajos
  3. Surányi György

2. Szocialista miniszterelnök helyett külföldit

Ugyanezt a kérdést feltettük sokkal szimpatikusabb, menőbb, gazdagabb és sikeresebb külföldi jelöltekkel is. Közülük Steve Jobs nyert, egyetlen százalékkal megelőzve a Google-alapító Larry Page-et és Sergey Brint. Meglepő módon ötven százalék feletti támogatottságot ért el Bill Gates is, akit az emberiség egyik fele a Windows miatt utál, a másik fele meg azért, mert ő (volt) a világ leggazdagabb embere, de úgy látszik az utóbbi évek jófejségei (a Windows szidása, jótékonykodás, önironikus videó készítése) itthon sem maradtak hatástalanok.

Steve Jobsot miniszterelnöknek

  1. Steve Jobs
  2. Larry Page – Sergey Brin
  3. Bill Gates

3. A Windows hangjai

Ha már Bill Gates, a Windows 7 megjelenésekor nosztalgiáztunk: emlékszik még valaki, milyen volt a Windows 3.1 indítózenéje? Vagy milyen volt a Naptár ikonja a 2000-ben? Vagy a Windows 95 (az ikonikus Szomszédok-jelenet szerint Microsoft 95) háttérképe? És melyik volt a legjobb?

Ta-daamm! – mondta a Windows 3.1

  1. Windows XP (legjobb indítózene)
  2. Kék halál (kedvenc Windows-rendszerfunkció)
  3. Pasziánsz (legjobb beépített alkalmazás)

4. A legjobb robotcsajok

A Hasonmás nagy mellű droidjai, a T3 jó nő Terminátora vagy a Transformers 2 színlelője? Egyik sem. A filmtörténet legjobb robotnőit kellett kiválasztaniuk olvasóinknak, és Tricia Helfer tetszik a legjobban a Battlestar Galacticából, alig megelőzve Summer Glaut, a Sarah Connor Chronicles Terminátorát.

A filmtörténet legjobb robotnője

  1. Tricia Helfer (Battlestar Galactica)
  2. Summer Glau (Sarah Connor Chronicles)
  3. Kristanna Loken (Terminátor 3)

5. A legjobb szingli celebcsajok

Ezt nem kell különösebben magyarázni, a címben ott van minden paraméter, már csak választani kellett a Velveten októberben. A szavazást magasan Péter Szabó Szilvia nyerte a Noxból, második Bódi Sylvi, harmadik és negyedik fej-fej mellett a bokszoló Miló Viktoria és Liptai Claudia.

A legszexibb szingli celeb

  1. Péter Szabó Szilvia
  2. Bódi Sylvi
  3. Miló Viktoria

6. A legijesztőbb fenevadak

És ki legfélelmetesebb farkasember? Ez a verseny nem hozott szoros eredményt, olvasóink szerint Jack Nicholson magasan a legjobb farkasember a filmtörténetben. Olvasóinkat még a Grindhouse zseniális kamutrailere sem hatotta meg, pedig a Werewolf Women of the SS már a címe alapján megérdemelne minden díjat.

Igazságot a szőrös ösztönlényeknek!

  1. Farkas
  2. The Wolf Man
  3. Üvöltés

7. Bud Spencer for president!

Carlo Pedersoli 2009-ben volt nyolcvan éves, és bár mi minden filmjére tíz pontot adnánk, megszavaztattuk olvasóinkkal, nekik melyik mennyire tetszett. Az élen a Kincs, ami nincs végzett (9 feletti átlaggal!), második az És megint dühbe jövünk (ez is kilenc fölött), és harmadik a Nincs kettő négy nélkül (közel kilences eredmény).

Bud Spencer nyolcvanéves, de miben volt a legjobb?

  1. Kincs, ami nincs
  2. És megint dühbe jövünk
  3. Nincs kettő négy nélkül

8. Button megérdemelte?

Bár Jenson Button lett a Forma–1 2009-es világbajnoka, a szezon második felében nyújtott teljesítménye sokakat elbizonytalanított. A csapatfőnökök szerint például nem is ő, hanem a vb-második Sebastian Vettel az év pilótája. Olvasóink szerint is, és Buttont még Raikkönen is megelőzi.

Tényleg Button volt a legjobb F1-es?

  1. Vettel
  2. Raikkönen
  3. Button

9. Az év gólja

A FIFA Puskás-díját Cristiano Ronaldo bombagólja kapta, de olvasóinknál dobogóra sem került. Igaz, az UEFA-nál nem lett volna két magyar az első három között.

Kié 2009 legszebb gólja?

  1. Kiss Máté
  2. Grafite
  3. Gera

10. Végül a lista saját olvasóinkról

Illetve egy részükről, a kommentelőkről. Jár-e szólásszabadság a hülyéknek? – tettük fel októberben a kérdést, azaz kit és mit dobhat ki egy moderátor a kommentek közül anélkül, hogy diktátorrá és ízlésrendőrré válna. A válaszokból határozottan az a kép körvonalazódik, hogy az átlagolvasó szeret keményen moderálni, főleg a rosszindulatot bünteti, de hülyékkel szívesen társalog. Íme, a három leginkább utált kommentelőtípus:

Csak a hülyékkel nincs bajuk az olvasónak

  1. Reklámkomment (4307 szavazat)
  2. Troll (3939)
  3. Offtopik (3578)
listakep

Melyik volt a legjobb szavazás?

  • 209
    Bud Spencer szerepei
  • 167
    Új magyar miniszerelnököt
  • 113
    A legjobb robotcsajok
  • 109
    A legjobb szingli celebcsajok
  • 97
    Kommentelők vs moderátorok
  • 76
    A Windows hangjai
  • 71
    Új külföldi miniszterelnököt
  • 31
    Az év góljai
  • 26
    F-1-pilóták
  • 6
    A legijesztőbb fenevadak
 

Rovatok