Index Vakbarát Hírportál

Zárt tárgyalást rendeltek el a pedofíliával vádolt tanár perén

2010. január 19., kedd 09:20 | aznap frissítve

A mohácsi művészettanárt tizenöt rendbeli szemérem elleni erőszakkal vádolják. A 45 éves férfit három alsós diáklány vallomása alapján tavaly februárban vették őrizetbe. A nyomozás során több száz gyereket hallgattak meg. A pedagógus tagadja bűnösségét. Ügyvédje szerint félreértették ügyfele túlzott gyerekszeretetét.

Elkezdődött a pedofíliával vádolt mohácsi rajztanár pere kedden, a Mohácsi Városi Bíróság zárt tágyalást rendelt el. A 45 éves férfi ellen október végén emelt vádat az ügyészség tizenöt rendbeli szemérem elleni erőszak, egy rendbeli megrontás, illetve szerzői jogok megsértése miatt.

Az eset úgy derült ki, hogy az egyik gyereknél pszichés tüneteket vettek észre az orvosok. Az igazságügyi gyerekpszichológus pedig megállapította, hogy a gyerek életszerűen meséli el a molesztálást, tehát az nagy valószínűséggel megtörtént. A mohácsi tanár tagadja, hogy molesztálta volna tanítványait.

A rajztanár - egy korábbi betegsége miatt - a tököli rabkórházban tölti előzetes letartóztatását. Magyar György, a férfi ügyvédje a Dunántúli Naplónak azt mondta: ügyfele egészségi állapota jelentősen romlott, mivel börtönkörülmények között nem lehet úgy kezelni a betegségét, mintha szabadlábon védekezhetne. Az ügyvéd szerint a férfi Mohácsra utaztatása egészségügyi kockázatokkal is járhat.

Magyar György a Dunántúli Naplónak arról is beszélt, hogy ügyfele kifejezetten izgul a tárgyalás előtt: attól tart, nem tudja majd magát megfelelően kifejezni, és így nem lesz képes ecsetelni a bíróságnak azt a szeretetet, amit a gyerekek iránt táplál. A férfi ugyanis ártatlannak vallja magát, szerinte félreérthették a gyerekek felé áradó, túlzott szeretetét, cselekedeteinek nem volt semmiféle szexuális indíttatása.

Rovatok