Index Vakbarát Hírportál

Fidesz: vegyék le az MSZP-listáról Gyurcsányt és Verest

2010. január 29., péntek 17:20

A Fidesz elnöksége arra kéri Mesterházy Attilát, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét, hogy kezdeményezze Gyurcsány Ferenc volt kormányfő és Veres János volt pénzügyminiszter törlését a szocialista párt országos listájáról - közölte Narvracsics Tibor pénteken Budapesten.

A Fidesz elnöksége Mesterházy Attilának írt levelében - amelyet az ellenzéki párt frakcióvezetője szignált - azt írja: "kérjük, ne tegyék lehetővé, hogy Gyurcsány Ferenc és Veres János a felelősségre vonás elől a mentelmi jog mögé bújjanak".

Navracsics Tibor sajtótájékoztatóján azt mondta: Gyurcsány Ferenc és Veres János két olyan "emblematikus figurája" az elmúlt időszaknak, "akik tevékenyen is részt vettek a közvélemény, a választópolgárok, illetve a nemzetközi közvélemény megtévesztésében, a hazugságokon alapuló politikában". "Ott vannak, előkelő helyen vannak, és ők jelképezik továbbra is a Magyar Szocialista Párt listáját" - tette hozzá.

Olyan emberek

Miközben az MSZP új kezdetről, új arcokról és új lendületről beszél, a jelöltjeik között és a listájukon olyan emberek vannak, akiknek a jelenléte eleve meghiúsítja, hogy ezzel kapcsolatban bármi is hitelesen hangozzék - vélekedett a politikus.

A Mesterházy Attilának írt levélben a Fidesz elnöksége egyrészt kifejezi reményét, hogy valóban egy új fejezet kezdődik a magyar politikában a választások után. Másrészt azonban kifejezi abbéli kétkedését, hogy Gyurcsány Ferenccel és Veres Jánossal az MSZP valóban le tudná zárni "a hazugság időszakát", és a magyar politikában egy új időszakot tudna elkezdeni - mondta Navracsics Tibor.

Arra a kérdésre, nem érzik-e úgy, hogy ezzel a kéréssel egy párt belügyeibe avatkoznak be, a frakcióvezető úgy reagált: a Fidesz elnöksége ad egy esélyt az MSZP-nek, hogy amiről beszél, azt váltsa tettekre is.

Rovatok