Index Vakbarát Hírportál

Feloszlatták a nagyatádi Fidesz-szervezetet

2010. február 17., szerda 19:12 | aznap frissítve

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan miért oszlatták fel a Fidesz nagyatádi szervezetét. A negyvennyolc tag többsége újra kérvényezi tagságát, a szervezet újraalakul.

A párt országos választmányának elnöksége feloszlatta a nagyatádi Fidesz-szervezetet, írja a sonline.hu. Barbalics István nagyatádi elnök azt mondta, hogy a január közepén hozott elnökségi határozatot február elején kapták kézhez.

Azt mondta, hogy megdöbbenve értesültek a döntésről, először december végén szembesültek vele, hogy létezik egy ilyen kezdeményezés.

Ezzel megszűnt a negyvennyolc nagyatádi Fidesz-tag jogviszonya, újra kell kérelmezniük tagságukat. Barbalics úgy tudja, hogy az eddigi negyvennyolc tag többsége újra beadta kérvényét.

A nagyatádi Fidesz-tagok szerint a hétfőn az elhunyt Kuzma László helyére listán a parlamentbe jutó Karvalics Ottó kezdeményezte a szervezet feloszlatását.

Karvalics elmondta, hogy valóban megszűnt és újjáalakul a nagyatádi szervezet, a megszűnéstől tizenöt napon belül jelentkezhetnek tagok, elbírálásuk után áll össze az új tagság. A politikus arról azonban nem beszélt, hogy miért szűnt meg a szervezet, és saját szerepét sem pontosította. Az újjáalakulás után ígért magyarázatot.

Rovatok