Index Vakbarát Hírportál

Kikapcsolták az áramot egy gyerekotthonban

2010. február 17., szerda 09:19 | aznap frissítve

Egy koppánymonostori lakóotthon áram és fűtés nélkül maradt, mivel üzemeltetője, a Názáret Szociális Szolgáltató több százezer forintos tartozást halmozott fel, ezért az E.On kikapcsolta az áramot.

A koppánymonostori otthonban tizenegy gyerek lakik, őket éjszakára egy másik lakóotthonban helyezték el, ahol jelenleg három gyermek él - írta szerdai számában a 24 Óra.

A szociális szolgáltató vezetője azt állítja, hogy egy régi tartozás miatt szűnt meg az áramszolgáltatás, most a megyei önkormányzathoz fordultak segítségért.

Az E.On tájékoztatása szerint nyilvántartásukban semmilyen nyoma nincs annak, hogy a gyermekotthon üzemeltetői szóban vagy írásban reagáltak volna a tavaly, illetve az idén kiküldött felszólításokra.

Az áramszolgáltató munkatársa a lapnak elmondta, mivel családi házról van szó, az nincs benne abban az ellátás biztonsági kategóriában, amelynél nem lehet kikapcsolni az áramot. Amennyiben kifizetik a tartozást, azonnal véget ér a kényszerű áramszünet - olvasható a Komárom-Esztergom megyei napilapban.

Az E.On szerdán elküldött közleménye szerint miután értesültek róla, hogy egy gyerekotthon működik a házban, azonnal visszakapcsolták az áramot.

Rovatok