Index Vakbarát Hírportál

Jobbikos vigyázott a Hiller házára támadókra

2010. március 3., szerda 08:02

A Jobbik bicskei elnöke, Rihó Krisztián részt vett a Hiller István üres háza elleni 2007-es támadásban, írja a Magyar Nemzet. Rihót hétfőn gyanúsította meg az ügyészség azzal, hogy lőszereket szerzett a Magyarok Nyilai terrorcsoportnak.

Nem csak a lőszerek beszerzésében segített a Magyarok Nyilai csoportnak a Jobbik bicskei elnöke, Rihó Krisztián, hanem legalább egy akciójukban, Hiller István házának megtámadásában is részt vett, írja a Magyar Nemzet a csoport elleni nyomozás koronatanújára, Benkő György százhalombattai vállalkozóra hivatkozva. Benkő állítása szerint Rihó ugyan nem lőtt rá Hiller házára, de ő biztosította a helyszínt a csoport akciója alatt.

"Lehet, hogy jün a bicskei? A Krisztiánnal szintén találkozok holnap. Más vonalban kerestem, de lehet, hogy szólok neki is. Most kinek szóljak, CVariálok, mert nem akarom az egész autót megpakolni" - hallható azon a felvételen, amit Benkő György 2007-ben, a szocialista Ecsődi László elleni merényelt előtt rögzített, írja a Nemzet. Benkő a Budaházy Györgyöt és a Hunnia Mozgalmat - a Magyarok Nyilai katonai szárnyát - leleplező hanganyagot S. József gyanúsítottal való beszélgetései alkalmával rögzítette.

A Magyar Nemzet értesülései szerint Rihó az Ecsődi elleni támadásban végül nem vett részt, de ott volt, amikor 2007-ben rálőttek Hiller István oktatási miniszter házára. A támadás alatt a Jobbik bicskei elnöke biztosítóként felügyelt, miközben társa kétszer rálőtt az üres házra.

A Magyarok Nyilai-Hunnia Mozgalom ügyben 17 embert gyanúsít az ügyészség, 11-en, köztük Budaházy György, a csoport vezetője előzetes letartóztatásban vannak.

Rihó Krisztiánt március 1-én, hétfőn gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség. A gyanú szerint a jobbikos ötven darab 9 mm-es lőszert vett a Magyarok Nyilai csoportnak, és később egy puska beszerzését is felajánlotta.

Rovatok