Index Vakbarát Hírportál

Két évvel az átadás után felújítják Szolnok főterét

2010. március 29., hétfő 18:16

Április elsején kezdik, és egy hónapig tart a szolnoki Kossuth tér felújítása. A tér burkolatának javítása, az elektromos kábelek és a vezetékek cseréje miatt korlátozásokra számíthatnak az ott közlekedők. A város főterét 2007-ben újították fel.

Csütörtökön a városháza előtti burkolat bontásával kezdik a szolnoki főtér felújítását. A téli fagyok, a csapadék és az áthaladó buszok miatt több helyen sérült a burkolat, fellazultak a kövek és beáztak a talajba rejtett lámpák is.

A Kossuth teret 2007 nyarán kezdték el átépíteni, az építés költsége 1,1 milliárd forint volt, és az uniós határidők miatt még abban az évben be is kellett fejezni a munkálatokat. A térkövet például hóban rakták le a munkások, a fagy már akkor kikezdte a burkolatot - mondta a polgármester. Szalay Ferenc közölte, a konzorcium hétfőn délelőtt döntött úgy, hogy még ezen a héten megkezdi a felújításokat.

Andrási Imre, a Szollak Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy a tér építésre létrehozott konzorcium garanciális javítást végez, így az nem kerül pénzébe a városnak. A felújítások érintik a tér szökőkútjait és annak lámpáit is.

A város központjában közlekedők egy hónapig korlátozásokra számíthatnak. Május 1-re, a szolnoki szökőkutak beindításának idejére ismét rendben lesz a főtér, mondta a polgármester.

Rovatok