Index Vakbarát Hírportál

Bajnai emailben búcsúzott a szocialistáktól

2010. május 6., csütörtök 16:23

A szocialisták veresége a miniszterelnök szerint a sors "furcsa, de nem szokatlan fintora". A választási eredmény "elkeseredésre adhat okot", de lehetőséget teremt rá, hogy "a magyar baloldal a haladó politika megújuljon és ahol kell megtisztuljon".

A választások végével, az új kabinet megalakulásával ideje, hogy elbúcsúzzon, írta a szocialista országgyűlési és önkormányzati képviselőknek és polgármestereknek címzett emailjében Bajnai Gordon miniszterelnök. "A politika, ha tetszik a történelem furcsa, de nem szokatlan fintora, hogy a felelős, ésszerű politika vállalása rövid távon népszerűségvesztéssel jár" - értelmezte a választási eredményeket.

Kormánya politikájáról "szinte biztosan" tudták, hogy nem hoz választási sikert, de "önös érdekeket félretéve, a következményeket, a népszerűtlenséget vállalva" dolgoztak tovább.

Szerinte a szocialistáknak köszönhetően "az új kormány úgy veheti át a kormányrudat, hogy a szekér nem a szakadék szélén egyensúlyozik, hanem a növekedés nehéz, de jó irányba tartó útján halad". Ezért köszönetet mondott nekik.

Bajnai szerint a választási eredmény "komoly feladat elé állít mindenkit". A választás utáni időszak "elkeseredésre adhat okot", de "lehetőséget [jelent] az elmúlt évek eredményeinek és kudarcainak, önkritikus és tanulságkereső számbavételére, arra hogy a magyar baloldal a haladó politika megújuljon és ahol kell megtisztuljon".

Levele végén Bajnai minden magyar polgárnak is köszönetet mondott. Megköszönte a "támogató, kérdező, aggódó" leveleket, mert "minden egyes sorral, minden egyes üggyel, eseménnyel többek lettünk".

Rovatok