Index Vakbarát Hírportál

Orbán és Pintér kedden Ózdra megy

2010. május 10., hétfő 13:39

Kedden kezdődik a nemzeti konzultációk sorozata, amelyet Orbán Viktor a Fidesz-KDNP választási győzelme után jelentett be. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője elmondta: a konzultáció első állomása Ózd, ahol a közbiztonságról lesz szó.

Orbán Viktor leendő miniszterelnök Pintér Sándorral, a belügyminiszteri poszt várományosával érkezik az észak-borsodi városba, ahol rendőri vezetőkkel és a térség megválasztott fideszes országgyűlési képviselőivel találkozik.

Orbán Viktor április 26-án, a parlamenti választások második fordulója után tartott nemzetközi sajtótájékoztatón jelentette be, hogy öt nemzeti ügyben nemzeti konzultációkat tartanak. A pártelnök akkor azt közölte, hogy a következő két-három hétben nagyobb nemzeti konzultációs eseményekre kell számítani az öt nagy nemzeti ügyben: a rend, a szociális biztonság helyreállítása, a gazdaság talpraállítása, az egészségügy megmentése és a demokratikus normák visszahozatala terén.

Orbán Viktor másodszor kezdeményezett nemzeti konzultációt. A Fidesz elnöke ugyanis szinte pontosan öt évvel ezelőtt már meghirdetett egy több hónapig tartó konzultációsorozatot. A mostani megbeszélések viszont rövidebb ideig tartanak majd, mint akkor, hiszen öt évvel ezelőtt több hónapig folytak a megbeszélések.

Rovatok