Index Vakbarát Hírportál

A rendőrség szerint nem volt fosztogatás a miskolci bevásárlóközpontokban

2010. június 7., hétfő 23:26

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei árvízi veszélyhelyzetben több település csaknem teljesen víz alá került, jelentős értékű vagyontárgyakat, lakóingatlanokat árasztottak el a folyók. Ezeken a részeken állandó a rendőri jelenlét.

Gaskó Bertalan, a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn közölte: egyes településekhez, illetve településrészekhez köthetően – Felsőzsolca, Miskolc, Edelény – több olyan híresztelés láttott napvilágot, amely szerint a kilakoltatott házaknál fosztogatók jelentek meg.

Az elmúlt napokban a megye rendőri állományát az árvíz elleni védekezés miatt több ezer fővel megerősítették. Ezek a rendőri erők az árvízi védekezésben, a közterületi jelenlét erősítésében, a közrend-közbiztonság fenntartásában egyaránt részt vesznek. A rendőrség valamennyi rendelkezésre álló technikai eszközzel, így gépjárművekkel, csónakokkal, helikopterekkel biztosítja az elárasztott települések közrendjét és biztonságát – hangsúlyozta a szóvivő.

Gaskó kiemelte, a megjelent híresztelésekkel ellentétben idáig sem a Miskolc keleti bevezető szakaszán lévő, víz alatt álló bevásárlóközpontokban, sem Felsőzsolcán, sem Edelényben nem kellett a közveszély színhelyén a tulajdonos felügyelete nélkül maradt lakóingatlanokkal kapcsolatban rendőri intézkedéseket bevezetni.

Az ár levonulása után pedig az utcákba, illetve lakóingatlanokba a rendőrség által ellenőrzött módon lehet majd bejutni, az érintett területekre csak az ott lakók mehetnek be. A megyében idáig két esetben kellett árvízi tolvajokkal szemben intézkedni, akiket azonnal elfogtak. Szikszón vasárnap egy már évek óta lakatlan lakásból egy férfi szőnyeget próbált eltulajdonítani. A kiérkező rendőrök még a helyszínen elfogták, és lopás miatt indítottak eljárást ellene.

Abaújszántón szintén vasárnap történt egy eset, amiko egy ingatlanból a tulajdonos által kimentett tárgyakat a ház előli utcarészről próbálták meg ellopni. A rendőrség az elfogott négy gyanúsítottat őrizetbe vette. Az eltulajdonított tárgyakat lefoglalták, a tolvajokkal szemben közveszély színhelyén elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A rendőrség kezdeményezi a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Rovatok