Index Vakbarát Hírportál

Sms-ben és e-maibenl is küldenek értesítést az okmányirodák

2010. július 14., szerda 08:10 | aznap frissítve

Július közepétől sms-ben vagy e-mailben is értesítést kérhetnek az ügyfelek az okmányirodákban arról, hogy elkészült az általuk igényelt igazolvány, útlevél, illetve vezetői engedély - közölte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH).

Az e-mailes vagy SMS-es értesítéshez az ügyfélnek meg kell adnia e-mail címét és/vagy mobil elérhetőségét az okmány igénylésekor az okmányirodában. A hivatal a személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány elkészültéről küld értesítést. Akik postán kérik az igényelt okmányt, azoknak a postázás időpontjáról küldenek értesítést.

Az új szolgáltatás mellett a KEK KH már évek óta proaktív tájékoztatással kíván könnyíteni a polgárok okmányirodai ügyintézésén, olvasható a közleményben.

Az ügyfélkapuval rendelkező polgárok például elektronikus értesítést kapnak okmányaik lejárati idejéről. A figyelmeztető e-mailt háromszor, az érvényességi idő lejárta előtt 2 hónappal (útlevél esetén 6 hónappal), majd 1 hónappal és végül a lejárat napján kapják meg arról, hogy lejár a  személyijük, útlevelük, jogosítványuk vagy forgalmi engedélyük.

Rovatok