Index Vakbarát Hírportál

Villám csapott két borsodi házba

2010. augusztus 13., péntek 09:26 | aznap frissítve

Napközben sokfelé lehet zivatar, narancssárga figyelmeztetést adtak ki négy régióra. A hétvégén meleg lesz, de záporok zavarhatják meg a strandolást.

Villámcsapás ért két házat a péntek hajnali viharban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az egyik eset Ózdon, a másik Mezőkövesden történt, közölte Mezei Péter, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Ózdon a tetőszerkezet égett, sikerült megfékezni a tüzet. Mezőkövesden pedig a villámcsapás miatt egy szőnyeg gyulladt ki, de ezt a ház lakói még a tűzoltók kiérkezése előtt kivitték a lakásból. Senki sem sérült meg.

Megyeszerte eddig tizenháromszor vonultak ki különböző helyszínekre a hajnali viharok miatt, elsősorban fakidőlésekhez, gallyak eltakarításához kértek tőlük segítséget.

A Békés megyei Orosháza határában szintén villámcsapás miatt hetven szénabála gyulladt ki egy lovas tanyán.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga figyelmeztetést adott ki négy régióra, napközben főleg az ország középső részén és a Dél-Alföldön lehetnek heves zivatarok, néhol felhőszakadás és jégeső is kialakulhat.

A következő napokban napos és erősebben gomolyfelhős időszakok váltakoznak, szórványosan várható zápor, zivatar. Csapadéknak eleinte a Dunántúlon, később keleten nagyobb a valószínűsége. A legmagasabb nappali hőmérséklet a hétvégén nyugaton 30, keleten 34 fok körül valószínű. Később többnyire 25-30 fokra számíthatunk.

Rovatok