Index Vakbarát Hírportál

A Jobbik kitiltaná a politikából az előző rendszer vezetőit

2010. augusztus 25., szerda 12:26

A Jobbik alkotmánymódosítással akarja kizárni a közéletből az 1990. előtti állami vezetőket, illetve az egykori állampárt vezető tisztségviselőit és az erőszakszervezetek vezető beosztású tisztjeit.

A Jobbik azt javasolja, hogy az 1990. előtti állami vezetők, az egykori állampárt vezető tisztségviselői és az erőszakszervezetek vezető beosztású tisztjei a jövőben nem lehetnének politikusok, állami vezetők, társadalmi szervezet vezető tisztségviselői, vezető beosztású kormánytisztviselők, illetve köztisztviselők és közalkalmazottak, továbbá nem válhatnának rendvédelmi szervek, valamint a Magyar Honvédség vezető beosztású tagjaivá, bírósági és ügyészségi vezetőkké, valamint állami társaságok ellenőrző szervének tagjaivá.

Staudt Gábor, a párt főpolgármester-jelöltje szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a Jobbik húszéves adósságot kíván törleszteni ezzel a kezdeményezéssel, amellyel szerinte végleg lezárható a "mögöttünk álló átkos rendszer". A Vona Gábor pártelnök mellett szintén a javaslat aláírói között szereplő Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő kiemelte: idáig nem sok támogatást kaptak a Fidesztől az elszámoltatásra, illetve a "társadalom igazságérzetének visszaadására" szolgáló kezdeményezéseikhez, így most remélik, hogy a kormánypártok is támogatják a Jobbik elképzelését.

Rovatok