Index Vakbarát Hírportál

Leváltották a repülőtéri rendőrség parancsokát

2010. augusztus 25., szerda 21:33 | aznap frissítve

Azonnali hatállyal, indoklás nélkül visszavonták a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság parancsnokának megbízatását. Dúzs Józsefnek feltehetően a ferihegyi biztonsági hiányosságok miatt kellett távoznia.

Hatala József országos rendőrfőkapitány azonnali hatállyal, indoklás nélkül visszavonta Dúzs József dandártábornok, a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság (RRI) parancsnokának vezetői megbizatását, írja repülőtéri forrásokra hivatkozva a Népszabadság. Utódjáról majd később döntenek.

Hivatalos források egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták a lap értesülését, miszerint Dúzs leváltása közvetlenül összefügg azzal, hogy Ferihegy júniusban megbukott egy uniós vizsgálaton, és így a Ferihegyről a schengeni zónán belül bármelyik repülőtéren átszálló utasokat elvileg ugyanúgy átvizsgálhatják, mintha a Schengenen kívülről érkeztek volna.

Nem tudni, hogy pontosan milyen hiányosságokat találtak az uniós ellenőrök, akik legkorábban fél év múlva ismétlik meg az ellenőrzést, és akkor kaphatja vissza Ferihegy a biztonságos repülőtér státuszát.

Azt sem tudni, hogy a biztonsági ellenőrzésen feltárt hibákért, hiányosságokért milyen arányban felelős a Budapest Airport Zrt. és a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság, írja a Népszabadság. A lap szerint a határőr múlttal rendelkező Dúzs leváltása arra utalhat, hogy az ellenőrzésen az utas- és csomagbiztonságnál találtak hiányosságokat, olyanokat, amelyekért a helyi rendőrség a felelős.

Rovatok