Index Vakbarát Hírportál

Horváthné Fekszi Márta áll a vizsgálatok elé

2010. szeptember 17., péntek 19:12

Horváthné Fekszi Márta bármikor áll egy esetleges vizsgálat elé, személyiségi joga megsértése miatt viszont eljárást indít, mondta Papp Gábor, a volt külügyi államtitkár jogi képviselője.

A Duna TV-t felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány fideszes kurátora, Szabó László szerint a volt államtitkárral szemben fölvetődik a befolyással üzérkedés gyanúja.

A kurátor előző nap tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: felveti a bűncselekmény gyanúját, hogy a Külügyminisztérium kabinetfőnökeként Horváthné Fekszi Márta közbenjárt azért, hogy a tárca szerződést kössön egy, az Európai Uniót népszerűsítő műsorsorozatra, s a produkciót férjének és fiának vállalkozása gyártotta le.

Papp Gábor ügyvéd szerint a volt államtitkárt semmilyen felelősség nem terheli, a szerződés megkötésekor egyébként sem volt államtitkár. Horváthné Fekszi Márta a történtekkor főosztályvezető volt, a szerződést pedig az akkori államtitkár (Szabó Vilmos) írta alá.

"A szerződés megkötése nem Horváthné Fekszi Márta döntése volt, abban szó nem volt külső gyártóról, ezért nem is tudta, hogy a Duna Televízió a gyártásra férje cégével kötött szerződést" - szögezte le a jogi képviselő. Papp Gábor hozzátette: más kérdés, hogyha a feltevések igazak lennének, akkor sem lehetne befolyással üzérkedésről beszélni, mert – mint fogalmazott – az egy teljesen más bűncselekmény.

Mindezek alapján Papp Gábor jogi tévedésnek nevezte Szabó László minősítését, és közölte, hogy ügyfele eljárást indít személyiségi joga megsértése miatt.

Rovatok