Index Vakbarát Hírportál

Újabb gyanúsított Sukoró-ügyben

2010. szeptember 21., kedd 09:09

Újabb gyanúsítottat hallgatott ki a főügyészség a sukorói ingatlancsere miatt. A gyanú szerint a vidéki ügyvéd egy színlelt ajándékozási szerződés előkészítésében vett részt.

Fazekas Géza, a nyomozó hatóság szóvivője a Magyar Nemzetnek azt mondta: szeptember 16-án kétrendbeli közokirat-hamisítással gyanúsították meg az eljárás harmadik terheltjét, egy vidéki ügyvédet. A férfi a sukorói beruházás egyik befektetője, Joáv Blum albertirsai és pilisi ingatlanjaival összefüggésben színlelt ajándékozási szerződés előkészítésében működött közre.

Szeptember elején a Pesti Központi Kerületi Bíróság a sukorói telekcserével kapcsolatban előzetes letartóztatásba helyezte Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) volt vezérigazgatóját és Császy Zsoltot, az MNV volt értékesítési igazgatóját.

A Sukoró-ügy lényege, hogy a gyanú szerint egy, a magyar állam és egy magánszemély tulajdonában lévő földterület cseréje miatt 1,3 milliárd forintos kár érheti az államot. A főügyészség Tátrai Miklóst különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel, Császy Zsoltot ugyanezen cselekményhez nyújtott bűnsegédlettel gyanúsítja.

Rovatok