Index Vakbarát Hírportál

Bűnpártolással vádolják Polgár MSZP-s polgármesterét

2010. szeptember 30., csütörtök 20:14

Bűnpártolással vádolja az ügyészség Tóth Józsefet, a Hajdú-Bihar megyei Polgár szocialista polgármesterét - tájékoztatott Figula Ildikó, a megyei bíróság szóvivője csütörtökön.

A Debreceni Nyomozó Ügyészség hétfőn küldte át a vádiratot a Debreceni Városi bíróságnak, amelyben hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntettével vádolják a politikust - mondta.

Tóth Józsefet egy 2005-ös ügyben vádolták meg; Polgár jelenlegi szocialista polgármestere és egyben polgármesterjelöltje akkor a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke volt.

Gyurcsány  Ferenc szerint "a politikai beavatkozás ocsmány szagától bűzlenek" a választások előtt pár nappal felgyorsuló ügyészségi eljárások, gyanúsítások, amelyek rendre helyben esélyes szocialista polgármestereket érintenek.

A volt miniszterelnök azzal kapcsolatban fejtette ki a véleményét csütörtökön Debrecenben, hogy Molnár Gyula budapesti XI. kerületi polgármester meggyanúsítása után Tóth Józsefet, a hajdú-bihari Polgár polgármesterét és polgármesterjelöltjét bűnpártolással gyanúsította meg az ügyészség.

Rovatok