Index Vakbarát Hírportál

Dulakodásba torkollt a hatalomátvétel Gyöngyöshalászon

2010. október 7., csütörtök 10:39 | aznap frissítve

Valaki ütött, valakit elküldtek az anyjába. Gyöngyöshalászon nem sikerült békésre az átadás-átvétel a régi és az új polgármester között. Hogy ki ütött kit, arra mindketten másként emlékeznek.

Dulakodásig fajuló vita alakult ki Gyöngyöshalászon a település a vasárnapi választáson leváltott régi és megválasztott új polgármestere között, jelentette a Heves megyei online, a heol.hu. A rendőrség tájékoztatása szerint szerda reggel bejelentés érkezett arról, hogy ketten összeszólalkoztak a gyöngyöshalászi polgármesteri hivatalban.

A helyszínre kiszálló rendőrök senkit sem állítottak elő, de vizsgálják, hogy történt-e bűncselekmény.

Hegedűs Gyula, a település volt polgármestere szerint éppen a teendők átadására készült, amikor az új polgármester, Szabó Ferenc egy képviselő társaságában rárontott, és közölte, hogy takarodjon. A Fidesz támogatásával induló és elbukó hetvenéves expolgármester szerint odáig fajult a dolog, hogy nyakon ragadták és nekilökték a falnak. Könnyű sérüléseket szenvedett, ezekről látleletet is felvetetett.

A választás független győztese, Szabó Ferenc ezzel szemben azt állítja, hogy Hegedűs küldte el őket az anyjukba, és ököllel megütötte Krizsán Mihály képviselőt. Szabó szerint Hegedűsnek nem lett volna joga kora reggel, a hivatali idő kezdete előtt bemenni a községházára, és ott személyes holmiján kívül "az önkormányzati iratok között matatni".

Rovatok