Index Vakbarát Hírportál

Létrejött az ország legnagyobb taxis cége

2010. október 9., szombat 11:14

Két meghatározó budapesti taxis társaság, a Rádiótaxi és a Tele 5 fúziója révén szeptember végén létrejött az ország legnagyobb taxis cége csaknem 900 sofőrből és autóból álló flottával - írja szombati számában a Népszabadság.

A fúziót nem kellett jóváhagynia a Gazdasági Versenyhivatalnak, mivel az egyesített flotta a főváros taxis piacának húsz százalékát birtokolja - közölte Horváth Csaba, az új vállalkozás ügyvezető igazgatója.

A Népszabadság szerint az egyesülés egyben válasz a budapesti taxis piacon kialakult egyre irreálisabb árversenyre. Az új taxis táraság vezetésének az a véleménye, hogy a kialakult legalacsonyabb 150 forintos kilométer-tarifa már az önköltséget sem fedezi.

Szeptember 13-án több mint száz taxis tüntetett a Cinkotai és a Németpróna utca kereszteződésénél, amikor a Taxi 4 társaság vezetői 144 forintra akarták csökkenteni a 184 forintos kilométerenkénti díjat, de a megmozdulás hatására a tulajdonos elállt szándékától. Korábban a Tele 5 is szervezett sztrájkot, de egy nappal előtte elérték a tulajdonosnál, hogy ne csökkentse az árakat.

Budapesten jelenleg 5700 taxis dolgozik, ez nagyon sok, négyezer taxi lenne az optimális.

Rovatok