Index Vakbarát Hírportál

Felfüggesztett fogházra ítélték az uborkáit árammal védő férfit

2010. november 23., kedd 11:48 | aznap frissítve

Szoboszlai Barna ügyvédje méltányosnak tartja a felfüggesztett fogházbüntetést, de fellebbez az ítélet ellen. Az ügyészség sem fogadta el a Borsod megyei bíróság döntését.

Egy év fogházbüntetést kapott két évre felfüggesztve a kertjét árammal védő kesznyéteni férfi a Borsod megyei bíróságon.

A Sebe Mária vezette bírói tanács gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége és szintén gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt ítélte el a 69 éves férfit.

Az ügyész téves minősítés miatt és súlyosbításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Szoboszlai Barna ügyvédje, Erdélyi Csaba a Független Hírügynökségnek azt mondta, elismerik, hogy méltányos ítélet született, de azért fellebbeztek, mert szerintük az idős férfi nem követett el bűncselekményt.

A vád szerint 2008 nyarán három helybéli uborkát akart lopni tőle, pedig tudták, hogy árammal védett a kert. Erre figyelmeztették is egymást, mégis mindhárman átugrottak a kerítésen. Ketten azonnal áramütést szenvedtek, harmadik társuk ezt látva segítségért rohant.

A legidősebb, 48 éves férfi a helyszínen életét vesztette.

Szoboszlai Barna az idei parlamenti választáson a monoki polgármester, Szepessy Zsolt-féle Összefogás Párt miniszterelnök-jelöltje volt, miután összegyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlószelvényeket. Borsod-Abaúj-Zemplén megye 12-es számú választókerületében indult, de 2,07 százalékos eredményével (622 kapott szavazattal) nem jutott be a második fordulóba.

Rovatok