Index Vakbarát Hírportál

Lemondott posztjáról Miháld polgármestere

2010. november 30., kedd 10:55

Lemondott posztjáról a Zala megyei Miháld polgármestere, Mándó Tibor; a településen december elsejétől, az időközi választásokig, az alpolgármester látja el a feladatokat.

Az októberi önkormányzati választáson a posztot ismét függetlenként elnyert polgármester kedden azzal indokolta lemondását, hogy az eltelt egy hónap alatt megfogalmazódott benne: nem tud együtt dolgozni a képviselő-testület néhány tagjával. A testületben "nem úgy megy a munka, mint kellene" - fogalmazott. Közlése szerint az elmúlt időszakban különböző atrocitások is érték, leöntötték maró anyaggal az autóját és az ablakát is betörték.

Mándó Tibort független jelöltként már a harmadik ciklusban választották polgármesterré a 960 lakosú  településen. Az idei voksoláson, 54 százalékos részvételi arány mellett, két jelölt közül a szavazatok 71 százalékkal nyert. A héttagú képviselőtestület az idén négy főre csökkent, közülük két képviselő 2006 óta tagja a testületnek.

A Zalai Hírlap keddi számában azt írta, hogy a falu roma lakossága hétfőn, a hivatal előtt szimpátiatüntetést szervezett a polgármester mellett, mert szerintük "ő az egyetlen a testületben, aki foglalkozik a romák problémáival".

Rovatok