Index Vakbarát Hírportál

Pakson indul a világbajnok kenus

2010. augusztus 31., kedd 17:26

Kozmann György kétszeres olimpiai bronzérmes, többszörös világ- és Európa-bajnok kenus polgármesterjelöltként elindul az október 3-i választáson.

Az egykori élsportoló független jelöltként, a Paksi Lokálpatrióták Egyesületének (PLE) támogatásával száll versenybe szülővárosának polgármesteri székéért.

Kozmann György elmondta, hogy rendkívül sokat kapott a várostól, és most törleszteni szeretne. „Itt nőttem fel Pakson, itt váltam azzá, amivé váltam. Nagyon erős támogatottságot érzek magam mögött ahhoz, hogy terveimet megvalósítsam” – mondta.

Úgy érzi, hogy a polgármesterséghez szükséges emberi tulajdonságokkal rendelkezik, a szakmai része pedig tanulható, mivel „senki nem születik polgármesternek”.

Kozmann György kiemelte, hogy számára fontos a függetlenség, az országos politikától távol tartja magát.  A Paksi Lokálpatrióták Egyesületének programjának legtöbb elemével tud azonosulni, hiszen abban a helyi értékeké és érdekeké a főszerep.

Pakson a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje a jelenlegi városvezető, Hajdú János, akit a Paks Városért Mozgalom is támogat, a Balközép Szövetségé pedig Mezősi Árpád tanító.

Rovatok