Index Vakbarát Hírportál

Narancssárga Tolna megye is

2010. október 3., vasárnap 23:10

Kevés meglepetéssel szolgált az önkormányzati választás Tolna megyében. Szekszárdot, Bonyhádot, Paksot és Tolnát is megtartotta a jobboldali vezetés.

A Fidesz tíz, az MSZP három, a Jobbik két mandátumot szerzett a Tolna megyei közgyűlésben.

A megye egyetlen megyei jogú városában, Szekszárdon mind a négy parlamenti párt listát állított, de az LMP nem indít polgármesterjelöltet. A regnáló fideszes Horváth Istvánnak a kevés új szocialista parlamenti képviselő legaktívabbjával, Harangozó Tamással kellett megküzdenie.

Horváth és Harangozó már tavasszal is összemérték erejüket, és hiába szerepelt Harangozó jobban pártjánál, Horváth így is könnyedén nyert már az első fordulóban. Így történt ez most is: a fideszes jelölt a szavazatok 50,54 százalékát kapta, míg kihívója mindössze 30,23 százalékot.

A megye többi, tízezer főnél nagyobb településén eddig is a jobboldal adta a polgármestert, Dombóváron az MDF, Bonyhádon, Pakson és Tolnán a Fidesz.

Dombóvárt ezúttal a függetlenként induló Szabó Lóránd vitte, 44,62 százalékával megverve a fideszes jelöltet. Pótápi Árpád János Bonyhádon, Hajdu János Pakson aratott fölényes győzelmet.

Rovatok