Index Vakbarát Hírportál

Sima fideszes győzelem a hetedik kerületben

2010. október 1., péntek 00:07 | tizenhárom éve frissítve

A hetedik kerületben a fideszes Vattmány Zsolt lett a polgármester 48,63 százalékkal. A szocialista Kispál Tibor 29,68 százalékot kapott, az LMP-s Moldován László 12,02 százalékot, Kecskés Gusztáv 9,67 százalékot kapott.

A képviselőtestület 17 tagú a kerületben, ebből 11 a Fidesz-KDNP támogatásával jutott be, két MSZP-s, egy LMP-s, egy jobbikos, egy SZEM-es és egy FÜGE-s képviselő jutott be.

Nem erősítette az MSZP-s Kispál Tibor esélyeit, hogy a többrendbeli, bűnszervezetben elkövetett csalással és hivatali visszaéléssel gyanúsított polgármester, Hunvald György a börtönből ajánlotta utódjának az 1998 és 2002 között polgármesterkedő, idén a parlamentből is kiszorult Szabó Zoltánnal szemben.

A győztes Vattamány Zsoltnak, a VII. kerületi Fidesz-frakció eddigi vezetőjének meg kellett küzdenie egykori párttársával is, a Fideszből az előző ciklusban előbb a KDNP-be, majd onnan a Szövetség Erzsébetvárosért Mozgalomba igazolt Kecskés Gusztávval, aki négy évvel ezelőtt éppen Hunvaldtól kapott ki a polgármester-választáson. Az LMP-s Moldován László a nyolcvanas években szamizdatozott, és már az országgyűlési választáson is indult jelöltként.

A képviselőtestületben a baloldal 1990-től kezdve mindig többségben volt.

Rovatok