Index Vakbarát Hírportál

Virraszt az ajánlószelvényekért a pécsi LMP

2010. szeptember 2., csütörtök 11:09

Már csak egy napig lehet a pártokhoz eljuttatni az ajánlószelvényeket, a "választás szabadságáért" aggódó Lehet Más a Politika egész éjjel várja Pécs főterén a szimpatizánsokat és a még ingadozókat.

A Lehet Más a Politika közös virrasztásra hívja csütörtök estére a Széchenyi térre a pécsi választópolgárokat, a szimpatizánsokat, az ingadozókat és a média munkatársait. A párt a "választás szabadságáért" aggódik, mert szerintük "félő, hogy a törvényhozói munka eredménye, és más pártok ajánlószelvény-gyűjtő gyakorlata elveszi a pécsiektől és a magyarországi választópolgároktól a szabad választás lehetőségét".

Már csak egy nap van hátra az ajánlószelvények leadására, egész pontosan péntek délután négyig kell eljuttatni az összegyűjtött cédulákat a választási bizottságoknak. A pécsi LMP ezért egyúttal arra kéri a helyi választókat, hogy aki az LMP-nek adná vagy még nem döntötte el, kinek szánja ajánlószelvényét, hozza azt magával a csütörtök este kezdődő virrasztásra, így támogatva a párt polgármesterjelöltjét, Keresztes László Lórántot és a többi helyi közgyűlési jelöltet.

A pécsi LMP esetében is valós a veszély, hogy megfelelő számú ajánlószelvény híján nem tudnak polgármesterjelöltet állítani. A párt interpretációjában ez úgy hangzik, hogy a pécsieknek nem lesz valódi választási lehetősége az októberi önkormányzati választáson. Óvári Csaba, a párt megyei szóvivője egy korábbi, bizakodó nyilatkozatában reális esélyt látott arra, hogy Keresztes László Lórántnak sikerül elegendő számú ajánlószelvényt leadnia. Datki Szabolcs, a párt országos kampányigazgatója csütörtökön azt mondta kérdésünkre, hogy körülbelül 85 százalékát sikerült begyűjteni a szükséges ajánlószelvényeknek.

Az LMP egyébként nemcsak Pécsen, de Budapesten két téren (Deák tér, Moszkva tér) és még öt vidéki nagyvárosban (Debrecen, Szeged, Miskolc, Sopron és Kecskemét) gyűjti éjjel-nappal az ajánlószelvényeket.

Budapesten az utolsó napokban gyorsult fel az ajánlószelvények gyűjtése, napi átlag 2-3 ezer cédulát adtak le a budapestiek az LMP leadóhelyein, a csütörtök reggeli adatok szerint Jávor Benedeknek közel 23 500 ajánlószelvénye van, így ha tudják tartani a tempót, akkor az LMP-nek lesz főpolgármester-jelöltje (28 150 kifogástalanul kitöltött ajánlás szükséges a főpolgármester-jelöltséghez). A párt 5-6 megyében és 14-16 megyei jogú városban tud majd várhatóan listát állítani, mondta Datki Szabolcs az Indexnek.

Rovatok