Index Vakbarát Hírportál

Az MCF mégsem állít országos listát

2010. március 18., csütörtök 17:12 | aznap frissítve

Nem állít országos listát az MCF Roma Összefogás Párt a 2010-es országgyűlési választásokon, de a párt két vezetője becsületből megméretteti magát, jelentette be Kolompár Orbán, a roma politikai tömörülés elnöke csütörtökön.

A politikus azt mondta, bár nagyon sok ajánlószelvényt gyűjtöttek a párttagok és az aktivisták, azért nem állítanak országos listát, mert gazdaságilag nem tudnak versenyezni a nagy pártokkal. Így Kolompár Orbán a Borsod megyei Ózd térségében, Balog József elnökhelyettes pedig a Szabolcs megyei nyírbátori térségben indul egyéni képviselőként, saját pártjuk színeiben.

Kolompár Orbán kijelentette: az ajánlószelvényeket megsemmisítik, nem adják át azokat egyetlen pártnak, így az MDF-nek sem, viszont az MCF elnökségének jövő heti ülésén döntenek arról, mely politikai tömörülés mögé sorakoznak fel a választásokon a mögöttük álló 50 ezer szavazattal.

"A radikálisokat kivéve minden parlamenti és parlamenten kívüli párttal kezdeményeztünk tárgyalásokat, így az MDF-el is, de ez nem jelenti azt, hogy bárhová is elköteleztük volna magunkat" – mondta Kolompár Orbán.

Végül felgyújtotta az összegyűjtött ajánlószelvényeket, hogy ne érje az a vád őket, hogy más pártoknak adnák át azokat pénzért vagy más ellenszolgáltatásért cserébe. A kötegekben lévő, kitöltött cédulákat egy kerti grillezőbe dobta, ahol azokat rögtön meg is gyújtották. Több mint 23 ezer szelvényt semmisítettek meg így.

Rovatok