Index Vakbarát Hírportál

Az MSZP a parlamentben vitázna az ország helyzetéről

2010. február 8., hétfő 20:38

Az MSZP politikai vitanapot kezdeményez a parlamentben Magyarország valós helyzetéről. Az MDF közölte, hogy szívesen részt vesz a vitanapon, a Fidesz viszont csak a kezdeményezés hivatalos benyújtása után dönt. A KDNP szerint a szocialista-szabad demokrata kormánynak nyolc éve volt arra, hogy erről a témáról beszéljen a parlamentben.

Tóbiás József, az MSZP frakcióigazgatója a párt képviselőcsoportjának hétfői ülése után kiemelte: a frakció támogatta azt a kezdeményezést, hogy még februárban tartsanak politikai vitanapot Magyarország valós helyzetéről. Érdemes lenne válaszolni azokra a felvetésekre - mondta -, amelyek szerint "romba dőlt az ország, minden tönkrement az elmúlt nyolc évben". Hozzátette: érdemi, a valóságról szóló vitanap megrendezését javasolják a házbizottság ülésén.

A Fidesz szerint a magyar emberek nagyon is tisztában vannak az ország valós helyzetével: bőrükön érzik a megszorításokat, az áremeléseket, az adóemeléseket, a növekvő bűnözést, a szocialisták korrupt politikáját. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közölte: az MSZP által javasolt parlamenti vitanapon való részvételről a Fidesz-frakció vezetése határoz majd, miután a szocialisták benyújtják hivatalos kezdeményezésüket.

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője közleményben tudatta, hogy pártja szívesen részt vesz a szocialisták által kezdeményezett politikai vitanapon, de a helyzetértékelésen túl a megoldási javaslatokról is hallani szeretne.

A szóvivő szerint eddig csak az MDF adott egyenes és szakszerű választ arra, mit tennének a pártok az új munkahelyekért, a színvonalas közszolgáltatásokért és az igazságos közteherviselésért.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a szocialista-szabad demokrata kormánynak volt nyolc éve, hogy Magyarország valós helyzetéről beszéljen a parlamentben. Halász Zsuzsa, a KDNP szóvivője azt mondta: a valós helyzet ismertetése helyett a szocialisták és szabad demokraták "hazudtak reggel, este és éjszaka".

Halász Zsuzsa szerint a kezdeményezést nyilvánvalóan kampányeseménynek szánják. Hozzátette: azokkal nincs miről beszélni, akiknek a korábbi miniszterelnök-jelöltje az előző választások után azt mondta, világos volt, amit a kampányban mondanak, nem igaz.

Rovatok