Index Vakbarát Hírportál

Dávid Ibolya szerint az MDF a rövid távú megoldás

2010. február 9., kedd 13:02 | aznap frissítve

Dávid Ibolya szerint az MDF programja rövid- és középtávon megoldást kínál az ország nehéz helyzetére; az MDF elnöke kedden, budapesti sajtótájékoztatón elmondta, pártjának programja arról szól, hogy a válságból milyen értelmes áldozatvállalás útján lehet kilábalni.

Az MDF értékrendje beszélő viszonyban van a programjával, jelentette ki Dávid Ibolya, aki szerint a mostani választási kampány is olyan lesz, ahol a pártok nem teszik világossá a programjukat.

A pártelnök a sajtótájékoztatón felmutatta a Pénzkérdés című, gyerekeknek szóló mesekönyvet, amelynek mesélője Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje. Mint mondta, a tanmesekönyv abban szeretne segíteni, hogy a felnövekvő generációnak Magyarországon sokkal tudatosabb pénzügyi képe legyen a világról, és például értse a társadalmi szolidaritás lényegét, majd felolvasta a könyvből azt a részt, amely a bankok működését magyarázta.

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője arról beszélt, hogy pártja antidemokratikusnak tartja a Fidesz azon tervét, hogy kétmillió ajánlószelvényt kíván gyűjteni a következő hetekben.

Dávid Ibolya arra az újságírói felvetésre, miszerint Demszky Gábor főpolgármester hétfőn arról beszélt, Mesterházy Ernőnek az SZDSZ tanácsadójaként fontos szerepe volt az MDF és az SZDSZ közötti választási megállapodás előkészítésében, úgy válaszolt: Demszky Gábor nem vett részt hivatalos tárgyalásokon a két párt között, ezért nem is lehet információja arról.

Hivatalos tárgyalásokat a két párt pártelnöke, választmányi elnöke és a fővárosi választmányok vezetői folytattak egymással.

A budapesti lista meglétét firtató kérdésre annyit mondott a pártelnök: az MDF-nek az ajánlószelvények összegyűjtése után kell listát állítania. Újból elmondta, a fővárosi első helyre a Szabad Demokraták Szövetsége tesz javaslatot, az MDF-nek egyetértési joga van, a második helyre az MDF jelöl, míg a harmadik hely ugyancsak az SZDSZ-é.

Dávid Ibolya közölte: vidéken három megyében indul liberális színekben SZDSZ-es politikus az MDF listáján, hét megyében pedig egy-egy választókerületben indulnak a párt listáján olyan liberális politikusok, akik nem azzal szereztek maguknak elismerést, hogy milyen párthoz tartoztak, hanem azzal, amit már eddig a település érdekében tettek.

Rovatok