Index Vakbarát Hírportál

Kólasavval bontják le a magyar zigótát

2010. március 6., szombat 10:04

A Jobbik lakossági fórumán Fankadeli próbálta meg felrázni hetvenfős hallgatóságát a zombiállapotból. A veresegyházi innovációs központban nem rappelt, hanem előadást tartott.

- Csókolom, lesz ma itt egy jobbikos rendezvény.

- Jézusom! - nézett fel rémülten az útbaigazítást adó recepciós asszony a veresegyházi Szabadidős és Gazdasági Innovációs Központban. A konferenciateremben barátságos hangulat fogadott, a közönség soraiban nem voltak szkinhedek, csak kis családok, az utcáról feljött tinik, szittya bácsik, zárkózott, rapszerető lányok, kedélyes ötvenesek jöttek el gondolkodóba esni.

Fankadeli, fotó: Huszti István

Fankadeli

Az 1983-as születésű Kőházy Ferencnek eddig sem kellett a szomszédba menni kommunikációs tanácsokért. Az interneten irtózatos mennyiségű anyaga található saját magáról, zenéiről, gondolatairól, videóüzeneteiről, bérelt helye van a Kuruc.infón, megnyilvánulásainak mennyisége önmagában is irritálhatja az embert. A "nemzet rappere"-ként felkonferált Fankadeli zenei karrierje az utóbbi pár évben közéletibe ment át, és bár nem indul képviselőként, a kampányidőszakban a Jobbik rendezvényein tart előadásokat "Nem ez volt megbeszélve" címmel. A cím arra utal, hogy úgy képzeli, a júniusi EP-választások után sok telefon csörrenhetett meg az országban, amibe ezt a mondatot búgták bele.

Osztás

Szalontai Boldizsár, a Jobbik veresegyházi elnöke a nagyjából hetven egybegyűltnek felvezetésként szólt pár keresetlen szót Mesterházy "Szarházi" Attiláról (sic!), illetve Harrach Péter, a Pest megyei fideszes induló és Kárpáti Zsuzsa MSZP-s jelölt tevékenységéről. Harrachról elmondta, hogy megszavazta a lisszaboni szerződést, és különben is hazudik. Kárpáti Zsuzsáról pedig egy szórólapot adott körbe, ami arról szólt, hogy az EKI (Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet) főigazgatójaként hagyta bezáratni az OPNI-t és megannyi kórházat, eltüntetni az egészségügyből egy csomó pénzt, most pedig 90 kilogramm almát osztogat egy nagymarosi oviban, holott közintézményekben tiltott a kampányolás. Szalontai szerint már nyilvánvaló, hogy a két nagy párt nagykoalíciót akar, hiszen Hegedűs Zsuzsa is bejelentette, hogy nem szabad a Jobbikra szavazni.

Kicsi Hitler

A bevezető után Fankadeli kezdte el melegíteni a közönséget. A "Páran majdnem Adolf Hitler unokájának tartanak" - felütés után felszólította hallgatóságát, hogy üljenek előrébb, különben egyórás Gyurcsány-blog-olvasásra fogja ítélni őket. Ezzel akarta szemléltetni, hogy itt tart ez a nép: mindenki hátra ül az előadásain, nem mernek előre menni. "Azért ragaszkodom ehhez, mert el lehet képzelni, hogy az üres helyekre egy Bajnai vagy egy Gyurcsány ül be, ugye értik." Már ekkor látszott, hogy a rappernek több érzéke van a retorikához, mint a legtöbb politikusnak.

Háttérben Szalontai Boldizsár

Ige

A kecskeméti születésű Kőházy Ferenc egy megvilágosodott guru vagy hittérítő módjára beszél. Azt tapasztaltam, élőben sokkal kevésbé irritáló jelenség, mint a youtube-on, és mivel ott sok visszajelzést kap, kellő öniróniával rendelkezik. "Sokan egy szentimentális majomnak néznek" - mondja, majd arról beszél, fő szívfájdalma, hogy a nemzeti érzelmű embereket általában nem a magyarság szellemi gyökereinek vagy történelmének ismerete, hanem a közös zsidózás és cigányozás köti össze.

Szerinte nem elég csak anyagi szempontból kipucolni az országot, szellemi építkezésre van szükség. "Ez a nép az elmúlt harminc évben jólétnek élte meg a Danone joghurtot meg a jelzálogra vett lapostévét, miközben Bajnaiék 200 százalékon járatták a pénzszivattyút" - szólt példabeszéde.

Kritika

A Jobbik zászlaja előtt meglepően sokat kritizálta a pártot. "Sok jobbikos képviselőnek csak a szíve van a helyén, de nem igazán tudnak beszélni" - sajnálkozott. Tisztában van azzal, hogy egy ilyen fórumra amúgy is Jobbik-szavazók jönnek el, pedig akiknek hallaniuk kéne, amit mond, azok épp a Joshi Bharatról kapcsolnak otthon a Mónika show-ra, és kólával savasítják el a szervezetüket. Úgy tűnt, nem is az a célja, hogy szavazásra vegye rá az embereket (őket már nem kell), hanem inkább "vezérhangyákat" akar feltüzelni arra, hogy hirdessék: cselekedniük kell, miként azt ő teszi.

"Felejtsük el azt, hogy Libajnaizunk meg Szarházizunk! Mit szólna ehhez Árpád? Koppány nem adná a nevét ahhoz, hogy zsidózzunk meg büdös cigányozzunk" - kezdett el az árral szemben úszni, de sokan látványosan bólogattak. Állítása szerint azért nem tud fasiszta lenni, mert ha egy datolyára ránéz, eszébe jut, hogy az isten a világ minden táján gyönyörű dolgokat alkotott. Ellenpéldának hozta fel a kólát, amit bizonyára nem isten teremtett, az maga a halál.

A Fideszt azért kritizálta, mert "Deutsch, Kövér és Navracsics tanult, finom emberek, de tévúton járnak. Nem ejtik ki azt a szót, hogy "nemzeti", csak lakosságként emlegetnek minket, már az MSZP kampányában is többet szerepel ez a szó."

Kóla, buzi, kockafej

Elhangzott pár érdekes összeesküvés-elmélet is. Meg van győződve arról például, hogy a magyarokat már zigótaállapotban pusztítják az ellenségeik, kólát itatnak velük, és a kóla miatt a nők szervezete annyira elsavasodik, hogy a saját szervezetük bontja le a zigótájukat. "Ez az igazi terrorizmus meg a harmincmillió abortusz. Nem a tüntetők, akiket Lendvai Ildikó terroristaként, halálbrigádként emleget." Úgy véli, a mindenkori Kárpát-medence azé, aki teleszüli.

Másik elmélete, hogy a magyarokat úgy próbálják demilitarizálni, hogy buzivá teszik őket, hogy még egy Kalasnyikovot se tudjanak összerakni. "Meg lehet tanulni, nagyon egyszerű" - kiált fel erre egy nyilvánvalóan heteroszexuális néző.

Lázító

Fankadeli azért járja az országot másfél éve ezzel az előadással, mert ahogy mondja, fel akarja rázni a magyarokat abból a zombiállapotból, amiben vagyunk, és ami bukásunkat okozza. Szerinte nemcsak az őszödi beszéd miatt kéne az utcára vonulni, hanem akár amiatt is, hogy a szent koronát emblémájául választó Szentkirályi ásványvíz palackjain Figo feje éktelenkedik. "Tizenötmillió magyarból nem találtak egyet, akit rá tudtak volna tenni, csak ezt a feltűnően kockafejű portugál futballjátékost?!"

Neki nem elég az, hogy most azért ébredezik több ember, mert látják, "kevesebb Danone van". Hiába tart Szaniszló Ferenc vérlázító beszédeket az Echo TV-ben, ha utána nem mennek le az utcára az emberek felháborodottságukban. Az sem elég, ha egy nemzeti érzelmű rácsapja az ajtót egy MSZP-sre, meg kell őket győzni, hogy itt arra megy ki a játék, hogy mindenki mindenki ellen legyen. Fankadeli szerint a zsidó és a cigány embert a gyűlölet élteti, ezért nem szabad szidni, hanem vendégül kell látni őket otthonunkban "úgy, hogy azért a telek az enyém maradjon" - teszi hozzá, mielőtt Jézus Krisztusnak gondolnánk.

"Rengeteget hallom, hogy mi mindent megszívunk, mert magyarok vagyunk" - tért át a történelemre a veszélyben forgó föld- és vízkészlet említése után. El akarja mondani, hogy a magyarok olyan kemények, hogy 56-ban mindössze négyezer magyar üldözte el az oroszokat, az egri vár hősei is csak 3500-an voltak. "Hol a büdös faszba' voltak a többiek? Akkor hatvan kilós huszárgyerekek rohantak ki, mert a magyar az ilyen" - elemezte a históriát egyre hevesebben gesztikulálva.

Kakaó

Kőházy Ferenc érezte a közönség rezgéséből, hogy megértik, amit mond. Lényege, hogy ne elégedjenek meg azzal, hogy a Jobbikra szavaznak, hiszen akkor sem lesz kolbászból a kerítés. Saját maguk próbáljanak meg kiállni az igazukért, és terjeszteni az igét. "Vagyok annyira neonáci, hogy én imádom ezt a népet. Érzem, hogy ebben a népben van még kakaó" - zárta másfél órás, kimerítő műsorát.

Azért nem mindenki értette meg a mondanivalóját: "ez hülye, azt mondja, itt mindenki terrorista" - hallom a hátam mögül az egyik urat kifelé menet. De akik teljes mértékben felfogták a beszédet, azok a végén beálltak a sorba, és vettek egy Fankadeli CD-t.

Rovatok