Index Vakbarát Hírportál

Gázspray-vel támadtak egymásra Mesterházy fórumán

2010. március 6., szombat 16:48 | aznap frissítve

Szocialista szimpatizánsok és fújolók vesztek össze Várpalotán. A szocialista szimpatizáns szerint ő csak a szívgyógyszerrel fújta le a hazaárulózó nőt, ráadásul nem is ő kezdte a balhét. Az MTI tudósítója szerint viszont a szocialista szimpatizáns támadt rá az üvöltöző ellentüntetőkre.

Kisebb incidens zavarta meg Mesterházy Attila, az MSZP kormányfőjelöltjének szombati várpalotai lakossági fórumát. Egy kisebb csoport az épület előtt hangosan szidalmazta a politikust, mire egy MSZP-szimpatizáns férfi gázspray-vel támadt rájuk. A csoport egyik tagja, egy nő szintén gázspray-vel válaszolt. Futtató Norbert, a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese kérdésünkre elmondta, hogy a helyszínen nem volt rendőri intézkedés.

Ő kezdte

A Várpalotán egy magát jobbikosnak nevező nővel összetűzésbe keveredett MSZP-szimpatizáns azt állítja, hogy nem gázpsray-vel, hanem egy szívgyógyszerrel fújta le támadóját.

Deák Istvánné, a térség szocialista országgyűlési képviselője szerint a megsérült férfi neki azt mondta, azért ment oda a Mesterházy Attila szocialista kormányfőjelölt ellen demonstráló csoporthoz, hogy megkérdezze, miért kiabálnak olyanokat, hogy "Hazaáruló!".

A férfi elmondása szerint e közben azt vette észre, hogy a nő előkapott egy spray-t, amitől ő nagyon megijedt, ezért elővette a zsebéből azt a spray-t, amely azért volt nála, mert szívbeteg - fűzte hozzá. Deák Istvánné - ugyancsak a férfi szavaira hivatkozva - azt mondta: a szocialista szimpatizánsnak már nem volt ideje használni a spray-t.
Deák Istvánné hozzátette: a férfinak kimosták a szemét, orvos is megnézte; a szocialista szimpatizáns azt tervezi, hogy feljelentést tesz.

Az MTI munkatársa viszont úgy látta, hogy a szocialista szimpatizáns, egy idősebb férfi fújt először a fórum helyszíne előtt tartózkodó Mesterházy Attila ellen tüntető emberekre, és ezt egy nő, aki a Jobbik hívének nevezte magát, a nála lévő gázspray-vel viszonozta.

Rovatok