Index Vakbarát Hírportál

Ha Hagyót visszahívták, Hatvanit miért nem?

2010. február 3., szerda 13:14

Két ügyben is gyanúsított Hatvani Csaba, az MSZP terézvárosi alpolgármestere, még sincs szó arról, hogy visszavonnák képviselőjelöltségét, írja a Heti Válasz.

Hagyó Miklóst, az elmúlt években a BKV-t felügyelő főpolgármester-helyettest még semmivel sem gyanúsítják, a fővárosi MSZP nyomására mégis vissza kellett lépnie országgyűlési képviselőjelöltségéről, és fővárosi közgyűlési mandátumát is vissza kell adnia.

Egy másik MSZP-s országgyűlési képviselőjelöltet, Hatvani Csaba terézvárosi alpolgármestert viszont tavaly felbujtóként elkövetett hivatali visszaéléssel gyanúsította meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség a kerékbilincselési ügyben, emlékeztet az esetre a Heti Válasz. Hatvanit azzal gyanúsítják, hogy rávette a terézvárosi közterület-felügyelet vezetőjét, hogy egy, a kerületben szabálytalanul parkoló autóról a kerékbilincset költségek megfizetése nélkül szereltesse le.

Hatvani egy másik ügyben is gyanúsított: az Andrássy út 47. számú ház áron aluli eladása miatt.

Az MSZP a gyanúsított Hatvanit még nem szólította fel a képviselőjelöltségről való visszalépésre, pedig a Hagyó-ügyben alkalmazott logika szerint – indokolt a visszahívás ilyen fajsúlyú állítások esetén – az alpolgármester sem maradhatna képviselőjelölt.

Az országgyűlési képviselőjelölteket mentelmi jog illeti meg, miután hivatalosan is nyilvántartásba vették.

Kerestük az ügyben Burány Sándor fővárosi MSZP-elnököt és Hatvani Csabát is, de elérhetetlenek voltak.

A terézvárosi választókerületben eddig az MSZP aratta a legtöbb győzelmet. 1990-ben az MDF-es jelölt (Katona Kálmán) győzött, 1994-ben az MSZP (Bársony András), 1998-ban a Fidesz (Illés Zoltán), 2002-ben és 2006-ban pedig az MSZP-s Kékesi Tibor nyert.

Rovatok