Index Vakbarát Hírportál

Ki Magyarország legravaszabb politikai rókája?

2010. április 7., szerda 10:50 | tizennégy éve frissítve

Minket nem érdekel, hogy melyik jobbikos vezető nyeri a Nővé Operált Rabbik Maratonját, vagy hogy melyiknek fizette Gyurcsány Ferenc saját kezűleg a péniszpumpáját. Hidegen hagy, hogy melyik MDF-es kapott az utolsó napon 748 érvényes ajánlószelvényt a korábban összegyűjtött 2 mellé. Meg se rezzenünk arra, hogy az antiglobalista LMP háttéremberei multinacionális reklámszakemberek. Teszünk rá, hogy a Fidesz bevezeti-e a királyságot és hogy az MSZP megszűnik-e váltópártnak lenni.

Mi egyet akarunk, megtippelni, mi lesz az első választási forduló eredménye vasárnap.

A játékot sajnos mi találtuk ki, így nem vehetünk részt benne, ellentétben a szerencsés olvasókkal. A szabályok a lehető legegyszerűbbek: Ön belép az indapassával, ami, ha még nincsen, 1 perc alatt megcsinálható, aztán beír hat darab számot a megfelelő helyre. A hat, országos listát állított párt első fordulós, listás eredményét. Akikre tippelni lehet: Fidesz, MSZP, Jobbik, LMP, MDF és Civil mozgalom. Az eredményeket tizedes pontossággal kell megsaccolni. Az értékelés se bonyolultabb: a valós eredménytől való minden tizedszázaléknyi eltérés egy hibapont, a győztes az, akinek a legkevesebb hibapontja van.

Egyszerű játék ez, munkahelyeken szokták játszani fejenként egy ezres berakásával, a győztes viszi a kasszát. Az úgynevezett mikrofizetési rendszerek fejletlensége miatt most nem csinálunk sok ezresből egy óriáskasszát, hanem csodás nyereménytárgyakkal jutalmazzuk a XXI. század Lengyel Lászlóit. (Fiatalabb játékosaink kedvéért, papjancsi-stílusban: L.L. volt az a híres politológus, aki soha nem találta el a választások végeredményét.) A győztesé lesz például egy, meg nem mondom ki által aláírt Felcsút-focimez és egyéb "értékes" kampányrelikviák. A játékosok a végén azt is megtudhatják, hogy ők-e a jobb törökgáborok, vagy a szomszédjuk a jobb Kiszely, ugyanis nemcsak a legjobbak pontszámát és helyezését közöljük, hanem mindenki megkapja a pontos pozícióját a Nagy Politológusversenyben.

A választás napjáig azzal is segítjük a játékosokat, hogy leközöljük a legkülönbözőbb társadalmi csoportokba tartozó híres vagy érdekes emberek saját tippjeit. Lesznek írók, zenészek és bizarr politikusok is köztük, de az első adagban egy igazán perverz kisebbség, a magyar online horgászok tippjei következnek.

Bíró Attila, a mozgalom ismert tagja szöveges, halközpontú indokolást is fűzött a számokhoz. Nemhorgászok kedvéért: a szolunáris naptár a hold fázisai alapján mutatja meg, mikor miért nem fogunk halat, a vermelőhely az, ahol a hal télen alszik, a dorozsmás hát pedig a kangörcsöt kapott dévérkeszeg bőrén időlegesen megjelenő apró dudorokat jelenti.

"A szolunáris naptár szerint sem az első, sem a második forduló időpontja nem kedvez a magas részvételnek. A télen is aktív szavazóegyedek persze ott lesznek az urnánál, így a FIDESZ-t 62 százalékra taksálom. Az MSZP-s szavazók egy része még a vermelőhelyen pihen, de a választás reggelére sokan kimozdulnak onnan. 21 százalék. Az SZDSZ-es tábor egész évben hagyományosan jól reagál az etetésre, az MDF-mintájúak pedig a telet rendszerint egy másik faj nyálkás testéhez simulva vészelik át, és egyszerre is aktivizálódnak vele, ráadásul idén közös ívás előtt állnak. De én már akkor azt gondoltam, hogy nem jutnak be, amikor Bokros Lajos dorozsmás háta még csak jelezte a nász közeledtét, és ezt most is tartom : a két kishal csak alulról nyaldossa az 5 százalékot, pontosan 4,8-on végez. Az LMP és a Civil Mozgalom új fajok a hazai közéleti faunában, szavazói gyakorlatilag kiszámíthatatlanok, és legalább olyan nehéz megkülönböztetni őket, mint az veresszárnyú koncér-bodorka hibridet a fajtiszta szaron hízott keszegtől. Előbbi 4 százalék, utóbbi 1. A Jobbik az átlagos részvételnek köszönhetően eléri a 15 százalékot."

További horgásztippek:

Tóth Gábor: Fidesz 61,2, MSZP 18,7, Jobbik 14,2, LMP 4,2, MDF 1,3, Civil mozgalom 0,4

Sűrű László: Fidesz 61, Mszp 17, Jobbik 16, MDF 3, LMP 2, Civil Mozgalom 1

és végül a szemérmes, de saját készítésű horgászbotjairól annál híresebb Placi számsora: Fidesz: 54,0, MSZP: 20,4, Jobbik: 16,8, LMP: 5,4, MDF: 3,3, Civil Mozgalom: 0,1

László az MSZP-hez ennnyit tett hozzá: "A veres szegfű lekonyul, ami lehet csak időleges, de lehet akár végleges is. Ez csak azon fog múlni, hogy a párt megújul valójában, vagy megmarad annak, ami a kilencvenes évek elején még elég volt, azaz a fiatal(os) mszmp-tagok bélyeggyűjtő-szakkörének."

Ugye látják, hogy ezek után tényleg mindenki lehet politikai jós? Vidám szavazást és pazar nyereményeket mindenkinek!

Rovatok