Index Vakbarát Hírportál

Kiszel Tünde megszégyenítette a magyar politológusokat

2010. április 9., péntek 13:41 | tizennégy éve frissítve

Ha a tegnapi nap hideglelős politikai izgalmakat és 100 ezer felhevült olvasót hozott választási szavazós játékunk felhívásának, akkor mit szóljunk ma? Kevesebb, mint 48 óra múlva szavazás, közvéleménykutatási eredményt és politikai tárgyú szöveget már csak pár órán keresztül lehet közzétenni, így senki sem tudhatja, hogy Kubatov Gábor elszólása, miszerint a Fidesz - Pécsett legalábbis - egy titkos adatbázis alapján név szerint tudja, ki szavaz a komcsikra, mindent felborított-e.

Lehet, hogy időközben a lakosság megdöbbentő hányada akkora pólust képezett Mesterházy Attila körül, mint Hiller István feje? Ezt ugyan jó érzés elképzelni, de józan ésszel egyszerűen elképzelhetetlen, az viszont nem, hogy egy tizedszázalékokra menő szavazós játékot teljesen átkavarjanak az utolsó napok eseményei.

Attól, hogy nekem fogalmam sincs, mi lesz, az olvasók bőven tudhatják. Aki úgy érzi, hogy megálmodta a pontos eredményt, lépjen be indapassal vagy csináljon magának olyat, aztán szavazzon, mi lesz a hat, országos listát állított párt első fordulós, listás eredménye! Tizedszázalékok is számítanak. A valós eredményhez képest minden eltérés hibapont, akinek a legkevesebb ilyen van, az lesz a győztes, és viszi a pompás nyereményeket.

Az olvasók döntését azzal is segíteni próbáljuk, hogy közöljük egy rakás ismert, kompetens ember tipposzlopát. Mivel a magyar emberek mélyrétegeiig Kiszel Tünde fúrt le a legsikeresebben, elsőként őt kérdeztük meg. Aki azt hinné, Tünde kapitális ökörségeket mondott, és százalékainak összege a kétszázat ostromolja, az nagyobbat téved, mint Kiss-Rigó püspök a latintánc-fesztiválon. Mondjuk ki nyíltan: Kiszel Tünde igazi bázisdemokrata, hiszen eddig megszólalóink közül ő adta a legtöbbet, 1,8 százalékot a Civil Mozgalomnak. Kiszel már-már renegátnak számít azzal, hogy az LMP nála, ha szorosan is, de kiesik, a Jobbik pedig megelőzi a szocialistákat. Íme az eredménysora:

Fidesz 65,5, Jobbik 12,8, MSZP 11,7, LMP 4,9, MDF 3,3, Civil Mozgalom 1,8

Bálint Antónia elvileg akár sokat is tudhat, hiszen férje, a gigantikus vám- és adócsalással vádolt Földesi-Szabó László aktív képviselőjelölt. A politikusfeleség szinte Schmuck Andor-i erejű atomemeszpét vár meglehetős LMP-vel.

Fidesz 47,8, MSZP 26,8, Jobbik 15,3, LMP 6, MDF 3,6, Civil Mozgalom 0,5

A csajok mellett megkérdeztünk két intellektuális férfit. Fiala "Pulykakakas" János kockázatmentes eredménysort jelölt be, izmos LMP-vel:

Fidesz: 57, MSZP 18,5, Jobbik 15,5 LMP 7, MDF 2, Civil Mozgalom 0

Gáspár Győző vele szemben a meglepetésre játszók fárosza lehet, mert nála a Jobbik leduplázza a szocialistákat, a Fidesz meg egyenesen a mennybe megy. A nadrágos politológusok nyammogásától meg nem mételyezett álreality-sztár jó kövér nullát jósol az élethalálharcot vívó LMP-MDF tandemnek!

Fidesz 70, MSZP 10, Jobbik 20

Vagy lehet, hogy az ész helyett az intuíció a befutó? Miért is ne, megkérdeztünk tehát egy kortárs képzőművészt, Erhardt Miklóst, aki az ínyencek nagy örömére egyformán bejutó LMP-t és MDF-et érez, a helyzethez képest halaványabb Fidesszel:

Fidesz 48,3; MSZP 18,5; Jobbik 20,6; LMP 5; MDF 5,2; Civil Mozgalom 2,4

Hajrázás témakörben a legértelmesebb sportolókat megkérdezni, ha valaki, ők talán megérzik, mi történhet az utolsó pillanatokban.

Aki azt gondolja, hogy a péniszpumpavonal megtépázta a Jobbikot, amit a kubatovozás sem tudott helyrehozni, tartson Kállai Gábor sakknagymesterrel, aki egyszámjegyű szélsőjobbot és bikafideszt vizionál:

Fidesz: 68, MSZP: 15, Jobbik: 9, MDF: 3, LMP: 5, Civil: 0

Kovács Kokó Istvánból sikerült kihoznunk a mélyen szunnyadó politológusat, nem is akárhogyan, mert hogy azt mondta: "Három párt jut be szerintem, de az elmúlt 20 év azt igazolta, nem megfelelő nekünk a sokpárti parlament." A magyar embert nyomasztó sok párt árnyékában Kokó azt várja, hogy még a Jobbik is megcsavargatja az MSZP orrát:

Fidesz: 67, MSZP: 12, Jobbik: 14, MDF: 2, LMP: 4, Civil: 1

Bokros Lajos táncos mellkasára vonhatja Kulcsár Krisztián világbajnok, olimpiai ezüstérmes vívót és banki főosztályvezetőt, mert ő, a mainstreammel szembe menve bejutó MDF-et és elbukó LMP-t lát a gömbben:

Fidesz: 60, MSZP: 17, Jobbik: 14, LMP: 4, MDF: 5, Civil Mozgalom: 0

Ellentétpárja a magyar vízilabda Humor Haroldja, Csapó Gábor olimpiai bajnok, aki, kapaszkodjanak meg, nullázó Fórumra tesz és relatíve acélos MSZP-re.

Fidesz: 61, MSZP: 22, Jobbik: 12, LMP: 5, Mdf és Civil 0

Meg kell őrülni, Czene Attila, szociológus végzettségű olimpiai bajnok úszó szinte erősemdéefista:

Fidesz: 63, MSZP: 14, Jobbik: 13, MDF: 6, LMP: 3, CM: 1

Krpkó Ironman Péter triatlonos megggurította a tuti, vagyis nem tuti, de a közvéleménykutatók szerint nagyjából legesélyesebb tippet:

Fidesz: 62, MSZP: 17, Jobbik: 13, LMP: 5, MDF: 2, CM: 1

Ez volt a szakértői kar, olvasgassanak, latolgassanak, aztán szavazzanak, itt is meg OTT is. Bármilyen a pártválaszték, hát ez jutott nekünk. Gondoljanak a magyar nőkre, akiknek magyar férfiakkal kell beérniük oszt mégse tüntetnek a távolmaradásukkal.

Rovatok