Index Vakbarát Hírportál

Ez a Tóth Jóska mikre képes!

2010.04.06. 13:10 Módosítva: 2010.04.06. 13:10

A blogról

Ki mit ígér a mandátumért?
Elég a punnyadásból, az apátiából: az Index lelkiismeretes választási mintapolgára végiglelkesedi a kampányt Angyalföldön az első krumpliosztástól az utolsó nagygyűléséig.

Amikor legutóbb megszórták a postaládámat mindenféle – az MSZP-s Tóth Józsefet névtelenül támadó, illetve őt MSZP által kiadott dokumentumban védő – kiadványokkal, a kommentelők lelkesen indítottak verbális háborút arról, hogy ki állhat az akció hátterében. Természetesen voltak, akik szerint az MSZP sározta saját magát, hogy aztán gyorsan cáfolhassa is a vádakat, és voltak, akik szerint a Fidesz állt a névtelen szórólap mögött. Nos, a most hétvégi akció egyértelműbb volt: két, szintén kiadó nélküli, de újfent Tóth Józsefet támadó kiadvány érkezett a postaládába, valamint egy, amin arra buzdítottak, hogy a fideszes Spaller Endrére szavazzak. Ráadásul a két Tóth-ellenes röplap egyike ugyanolyan anyagból készült, és ugyanolyan méretű is volt mint a Spaller-éltető.

A röplapok tartalma már-már untig ismert. Kezdődik azzal a jól megszokott hazugsággal, hogy Tóth József "mindkét gyerekét közpénzen tartatja el", mivel "saját fiát, Tóth Pétert berakta az önkormányzat képviselő-testületébe". Tóth Péter persze valóban képviselő, de egyéni körzetben megválasztott képviselő, Tóth apukának ehhez sok köze nem volt (egyébként Harrach Tamás, Kosztolányi Rita és Stumpf István személyében vannak a kerületben még jól ismert apukák és nagybácsik rokonai, ők pártlistáról kerültek be).

Aztán ismét előjön az a téma, hogy a polgármester házában még az autónak is lift jár, hogy a családnak üdülője van Balatonszemesen, hogy Tóth József elvette a 13. havi nyugdíjat – amit, közbevetőleg megjegyezve, ő is adott, ha adásnak és elvételnek számítjuk a parlamenti szavazást. De én inkább azt gondolom, hogy a nyugdíjjáradékot és egyéb közterheket fizetők adták.

Ott a vád még, hogy egy ingatlaneladáson bukott az önkormányzat, és persze a BÖP Kft. korrupciós ügyei is előjönnek Tóth József vélt bűnlajstromában. Az egyik írásban pedig a Zuschlag-Hunvald-Hagyó névsorba illesztik be az ismeretlen szerzők, óvatosan hozzátéve a nevéhez egy kérdőjelet, és felsorolva azokat az ügyeket, ami miatt egy fideszes feljelentés miatt vizsgálat folyik.

A másik röplapon csak arra emlékeztetik a tisztelt nyugdíjasokat, hogy "az elmúlt években április elején érkezett a 13. havi nyugdíj első fele", és hogy most viszont nem fog megérkezni. Pedig "a 13. havi nyugdíj a nyugdíjasok ellátásának egy fontos vívmánya volt" – írják az ismeretlen szerzők. De jött Tóth Jóska, "nem szégyellte magát", és elvette a tizenharmadik havit. Az ember szinte látja lelki szemeivel, ahogy ez a nagy darab, kedves mackóra hasonlító ember vörös fejjel ordítozva kitépi a rémülettől bénult idősek, (hogy ne mondjuk szépkorúak) kezéből a tizenharmadik havi nyugdíjcetliket. Rettenet, rémület, borzalom, nemzethalál.

Hát, mit csináljon ilyenkor az ember? Kire szavazzon, kire, kire? Mondjuk a választás még egyszerűbb lett a múlt héten, kizárták az MDF-SZDSZ közös jelöltjét, Szabadai Viktort, miután egy helyi állampolgár valahogyan megtudta, hogy Szabadai adta le az ajánlószelvényét, és eszébe jutott, hogy ő bizony nem Szabadainak adta azt oda. Furcsa történet, mindenesetre ezek után már csak négy jelöltünk maradt, ha még egy-két helyi állampolgárnak eszébe jut egy-két dolog egy-két dologról, nagyon egyszerű ügyünk lesz vasárnap.



Rovatok