Index Vakbarát Hírportál

Mosolykoalícióra lépett a Fidesz és az LMP

2010. április 12., hétfő 11:59

Egyelőre csak a Lehet Más a Politika vette a fáradtságot, hogy megköszönje választóinak a szavazatokat.

Az április 11-i országgyűlési képviselőválasztások eredményeinek ismeretében gyorsan végigfutottuk a hat országos listát állító párt honlapjait, hogy miképp reagálnak online a vasárnapi eseményekre.

Az 1 százalék alatt szereplő Civil Mozgalom honlapja dermedt hallgatásba burkolózik, semmiféle friss tartalom nem található a kezdőlapon, de a hírek aloldalon is szombati az utolsó bejegyzés.

Az elsöprő győzelmet bezsebelő Fidesz oldala hatalmas narancsszínű szmájlival fogadja a látogatókat, onnan a választási oldalválasztóra lehet jutni. Innen továbblépve, a választási szájtjukon Orbán Viktor vasárnap éjszakai győzelmi beszédét lehet meghallgatni, csakúgy mint a párt hivatalos honlapján: "Ez a győzelem Magyarországé".

A harmadikként parlamentbe jutó Jobbik honlapján vezető helyen Vona Gábor vasárnap éjszakai beszédét - "Az áttörés napja" - lehet meghallgatni, egyelőre más újdonság nincs a honlapon.

Az LMP az egyedüli párt, ami honlapján megköszönte az őket választóknak a szavazatokat. A parlamenti erővé váló párt honlapját ideiglenesen fedő layeren az óriásplakátokról is megismert "Igen! Lehet!"- szövegű citromsárga szmájli alatt az egyszavas, bent a honlapon pedig a hosszabb köszönetnyilvánítás olvasható.

A parlamentből kieső MDF oldalán is látható kösznetnyilvánítás, de az még az ajánlószelvények sikeres összegyűjtésére vonatkozik, friss tartalom egyáltalán nincs a kezdőlapon, az "Aktuális" aloldalon sincs egyelőre a két szombatinál frissebb hír.

Az MSZP honlapján a vasárnap éjszakai Mesterházy-beszéd nézhető meg "Az MSZP a legerősebb ellenzék" címmel, a hírek közt Lendvai Ildikó ATV-ben adott hétfő reggeli interjújáról olvasható összefoglaló: "Új baloldalra van szükség".

Rovatok